Sport
NK OSIJEK II

Novi redizajn za lov na Drugu ligu
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Druga momčad NK Osijek u nastavak prvenstva Treće HNL “Istok” ulazi s petog mjesta s minimalnim zaostatkom od dva boda za vodećim BSK-om. Tijekom zime trener Dino Skender opet je imao pune ruke posla jer je na momčadi rađen još jedan redizajn. Puno je novih igrača došlo, dosta ih je u odnosu na jesenski dio sezone otišlo, pa su bijelo-plavi pripreme za drugi dio sezone počeli nešto ranije od ostalih trećeligaša. Dio priprema odradili su u Istri, gdje su imali jake provjere protiv slovenskih drugoligaša.

- Puno toga smo mijenjali u igračkom kadru, pripreme su prema mojem sudu prošle dobro, u prijateljskim utakmicama izgledali smo također dobro, ali ne želim na tome graditi optimizam. Uvijek treba uzeti određenu distancu između nastupa tijekom priprema u odnosu na natjecateljske utakmice. S obzirom na znatno izmijenjenu momčad trebat će malo vremena kako bi stvari do kraja sjele na svoje mjesto te da dođemo do željenih automatizama u igri, ali vjerujem kako ćemo biti bolji nego jesenas - kaže Dino Skender, trener Osijeka II.

Glavni problem na koji je, vjerujemo, Skender tražio odgovor tijekom zime bila je realizacija. Njegova momčad jesenas je igrala sasvim dobro, ali nedostatak čovjeka s “killer instinktom” ispred suparničkih vrata često ju je znao stajati boljih rezultata. Ako je Skender tijekom zimske stanke uspio riješiti taj problem, onda će sigurno biti dobrih rezultatskih vijesti tijekom proljetnog dijela sezone.

- Jesenas nam je realizacija doista predstavljala ozbiljan problem. Zbog toga smo doveli neke nove igrače, mislim kako smo proširili izbor u napadačkom dijelu, ali opet neću ništa govoriti unaprijed. Odgovor na pitanje jesmo li riješili problem realizacije dobit ćemo kada krene prvenstvo.

Ambicije osječke momčadi u nastavku sezone su jasne - uključivanje u borbu za sam vrh, pa i ulazak u drugoligaško društvo. Za to je potrebno biti među dvije prvoplasirane momčadi, što nije nerealna opcija.

- Od prve dvije pozicije dijele nas samo dva boda, dakle, imamo realne izglede boriti se za sam vrh, pa i za plasman u drugoligaško društvo. U tom smjeru smo se i ponašali ove zime i na taj smo način provodili selekciju - zaključio je Dino Skender, trener druge momčadi Osijeka.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike