TvObzor
HRT: ČETVRTA SEZONA SERIJE “BROOKLYN NINE-NINE”

Nove urnebesne dogodovštine njujorške policije
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Hrvatska televizija prikazuje četvrtu sezonu humoristične serije "Brooklyn 99", koja prati urnebesne dogodovštine detektiva Jakea Peralte (Andy Samberg), njegovih osebujnih i simpatičnih kolega te ozbiljnoga i rigidnoga kapetana Holta (Andy Braugher) iz 99. postaje njujorške policije.

Seriju su osmislili Emmyjem nagrađeni scenaristi i producenti Dan Goor i Michael Schur. Godine 2014. "Brooklyn 99" ovjenčan je Zlatnim globusom u kategoriji najbolje humoristične ili glazbene TV serije, a Adam Samberg u kategoriji za najboljega glumca u humorističnoj ili glazbenoj televizijskoj seriji. Andre Braugher tri je godine zaredom bio nominiran za Emmyja u kategoriji najboljega sporednoga glumca u humorističnoj seriji.

Holtov zamjenik, narednik Terry Jeffords (Terry Crews), nabildana je ljudina, a najviše na svijetu voli svoje tri kćeri i punomasni jogurt. Jake radi sa svojom curom Amy Santiago (Melissa Fumero), najboljim prijateljem i dežurnim dobricom Charlesom Boyleom (Joe Lo Truglio) te sa zagonetnom i opakom Rosom Diaz (Stephanie Beatriz). Gina Linetti (Chelsea Peretti) Holtova je tajnica i samoprozvano utjelovljenje savršenstva. Ekipu upotpunjuju veterani Scully (Joel McKinnon Miller) i Hitchcock (Dirk Blocker), čije je jedino umijeće kuhanje neloše kave. Uz glavne glumce u seriji se pojavljuju mnogobrojni gosti pa smo tako u trećoj sezoni imali priliku gledati niz poznatih lica kao što su Jason Mantzoukas, Bill Hader, Damon Wayans, Jr., Craig Robinson, Kyra Sedgwick, Dennis Haysbert, Mary Lynn Rajskub, Bradley Whitford, Katey Sagal, Nick Cannon, Marc Evan Jackson, Aida Turturro, Dean Winters i Neil deGrasse Tyson.

Maya Rudolph, Ken Marino, Rhea Perlman i Jorma Taccone samo su neka od imena koja će gostovati u četvrtoj sezoni. K tomu, u Velikoj će se jabuci naši junaci susresti s likovima iz hit-serije "Nova cura".

Treća sezona završila je uzbudljivom višedijelnom pričom neočekivana svršetka: kapetan Holt i Jake Peralta ušli su u program zaštite svjedoka u prigradskome naselju na Floridi, kilometrima daleko od njihova Brooklyna. (N.K.)

Foto: HRT
PRVA EPIZODA

Jake i kapetan Holt prilagođavaju se životu na Floridi u sklopu programa zaštite svjedoka, a opaki je Jimmy Figgis Mesar i dalje u bijegu. Sa svakodnevicom ih povezuje samo savezna šerifica Karen Haas (Maya Rudolph). Međutim, ponovno se nađu u opasnosti nakon što se munjevito proširi jedna njihova snimka.