Osijek
NASTAVLJA SE ODLJEV KADRA

Iz osječke bolnice odlazi i vrhunski kirurg glave i vrata, doc. Dinko Leović
Objavljeno 1. ožujka, 2018.
Jedan od samo dvojice liječnika koji se bave rekonstruktivnom kirurgijom glave i vrata istočno od Zagreba odlazi na Rebro

Vezani članci

ODLASCI IZ KBC-A OSIJEK NASTAVLJENI I U 2018.

Otkaz u bolnici dali prof. dr. sc. Gugić, doc. dr. sc. Vidović i dr. sc. M. Rosso

Pročelnik Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Osijek, doc. dr. sc. Dinko Leović, koji slovi za vrhunskog kirurga u rekonstruktivnoj kirurgiji glave i vrata, a uz dr. Vedrana Zubčića jedini je liječnik koji istočno od Zagreba radi ovu vrstu operacija, od 1. travnja više neće biti zaposlenik osječke bolnice.

Naime, doc. Leović dao je otkaz u KBC-u Osijek i prelazi u KBC Zagreb (kolokvijalnog naziva Rebro). Neslužbeno doznajemo kako je glavni razlog za takvu njegovu odluku želja za daljnjim napredovanjem. Ovim odlaskom osječka bolnica gubi još jednog vrhunskog specijalista, koji se pridružio kolegama koji su odlučili napustiti najveću zdravstvenu ustanovu u istočnoj Hrvatskoj.

Kuloari kažu i kako će novi predstojnik Zavoda postati Vedran Zubčić, brat ravnatelja KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željka Zubčića.

Podsjetimo kako je prema posljednjim službenim podatcima Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do rujna prošle godine osječku bolnicu napustilo 66 liječnika specijalista, a u 2018. godinu ušla je bez još četiri renomirana liječnika, koji su u ovoj zdravstvenoj ustanovi odradili više desetljeća staža. Tako su otkaz prije doc. Leovića dali i prof. dr. sc. Damir Gugić, koji je u dvama mandatima bio predstojnik Odjela za radioterapiju i onkologiju, a s prvim je siječanjskim danima završio 20-godišnji radni staž u osječkoj bolnici, potom dr. sc. Marinela Rosso, bivša pročelnica Kliničkog odjela za kirurgiju glave i vrata, plastično-rekonstruktivnu i opću ORL kirurgiju. Od Nove godine radni je staž u KBC-u Osijek prestao i poznatom abdominalnom kirurgu, doc. dr. sc. Draženu Vidoviću, koji je odlučio prijeći u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. “Vrlo sam zadovoljan u Zagrebu, a uz ovo radno mjesto obavljam i posao v. d. voditelja Odjela abdominalne kirurgije u Općoj bolnici Karlovac, gdje sam jednom tjedno. Nažalost, najveći problem osječke bolnice i razlog što stručnjaci odlaze iz nje činjenica je da u njoj nema više nikakvog ulaganja u edukaciju, pa se izgubio kontakt s relevantnim hrvatskim i svjetskim tokovima. Nastala je učmala atmosfera. Tako, primjerice, na Kongresu kirurške onkologije, koji se održava u ožujku u Vodicama, neće biti ni jednog liječnika iz osječke bolnice, što je žalosno”, komentirao je doc. Vidović.

Inače, od Nove je godine u mirovini i nekadašnji predstojnik Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darko Čuržik, kojemu bolnica nije željela produžiti ugovor.

Nefreteta Z. EBERHARD
KBC SPLIT NAPUSTILO 16,KBC RIJEKA 25 LIJEČNIKA

Najveći se broj liječnika u hrvatskim bolnicama odlučuje za odlazak u inozemstvo. Prema informacijama iz hrvatskih bolnica, najviše je liječnika otišlo iz KB-a Merkur, njih 36, a najmanje iz KBC-a Sestre milosrdnice - 13. Od 1. siječnja 2013. KBC Split napustilo je 16 liječnika specijalista, od kojih je troje otišlo na rad u inozemstvo, a 13 je liječnika prešlo na rad u neku od zdravstvenih ustanova u sustavu zdravstva RH ili privatni sektor. U KBC-u Rijeka navode kako je u proteklih pet godina iz njihove bolnice u inozemstvo otišlo 25 liječnika, najviše specijalista anesteziologije.

66

specijalista napustilo je KBC Osijek u posljednjih pet godina

Dražen Vidović

abdominalni kirurg

U KBC-u Osijek učmala je atmosfera. Tako, primjerice, na Kongresu kirurške onkologije, koji se održava u ožujku u Vodicama, neće biti ni jednog liječnika iz osječke bolnice

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike