Kultura
MINISTRICA KULTURE OTVORILA 14. VIROVITIČKE KAZALIŠNE SUSRETE

“Svatković” pred prepunim kazalištem
Objavljeno 14. veljače, 2018.

VIROVITICA - Svečanom premijerom predstave Kazališta Virovitica “Svatković” počeli su 14. virovitički kazališni susreti – Virkas 2018. Ovogodišnji je festival, uz ravnatelja kazališta Mirana Hajoša i gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, otvorila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Režiju, scenografiju i kostimografiju predstave “Svatković” potpisuje Samo M. Strelec, a glumačku postavu čine Blanka Bart, Igor i Vlasta Golub, Goran Koši, Snježana Lančić, Sara Lustig, Mijo Pavelko, Goran Vučko i Draško Zidar. Dramom o svakodnevnom čovjeku virovitički su glumci oduševili prepuno kazalište.

– Riječ je o čovjeku koji u životu ima sve, ali ništa ne može ponijeti sa sobom na drugu stranu nakon smrti – rekao je redatelj Samo Strelec.

– Susreli smo se s tekstom koji na najbolji mogući način ocrtava sve ono što sve nas čeka i koji nam šalje jasnu poruku: kako sijemo, tako ćemo i žeti – rekao je Draško Zidar, dodavši da ćemo se svi jednom naći u ulozi Svatkovića i biti prisiljeni položiti račune.

Kako izgleda Svatkovićev život i može li svatko pronaći sebe u tom liku, može se saznati u subotu, 10. veljače, u 19.30, kada će predstava biti ponovno odigrana.

Do 11. ožujka u sklopu programa još je 17 predstava i koncert na četiri lokacije. Svečanoj premijeri nazočili su i saborski zastupnici Vesna Bedeković, Josip Đakić i Zlatko Hasanbegović, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i mnogi drugi. V. Grgurić

Do 11. ožujka u sklopu programa još je 17 predstava i koncert na četiri lokacije.

Možda ste propustili...

ANTIPHONUS I EDIN KARAMAZOV U FINSKOJ

Rasprodali dvoranu Camerata

LUKAVA UDOVICA - PREMIJERA GOLDONIJEVE KOMEDIJE 23. VELJAČE

Vožnja vremeplovom u vrijeme bez Agrokora i svađa u Saboru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BROJNA PUBLIKA NA IZLOŽBI FRANE RADAKA

Samozatajni slikar nagrađivan i za predani pedagoški rad

2

U SUBOTU, 3. OŽUJKA, U GRADSKOM KAZALIŠTU “JOZA IVAKIĆ” PREMIJERA MJUZIKLA

Po motivima “Crvenkapice” Vjekoslava Jankovića

3

PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE MIRKA ĆURIĆA

Nedovoljno poznati umjetnički biseri Strossmayerove katedrale