Ekonomija
MEĐUNARODNI GOSPODARSKI SAJAM

Katar i Litva novi sudionici 28. Viroexpoa a grad Zagreb partner
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Viroexpo, virovitički međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, nadaleko je i naširoko poznat i tražen, a sve više zemalja aktivno se uključuje za sudjelovanje. Tako gotovo svakoga dana nikne novo ime partnera ili vrijednog sudionika. Prepoznajući gospodarski aspekt sajma i njegove potencijale Grad Zagreb bit će “Grad partner” ovogodišnjeg sajma Viroexpo 2018, a Republika Litva je uz  Katar postala nova zemlja koja će sudjelovati na ovoj sajamskoj manifestacij i a Austrija je produžila vjernost sajmu. Suradnja s Litvom rezultat je Memoranduma o razumijevanju i namjeri uspostave suradnje između Virovitičko-podravske županije i Okruga Švenčionys, u Republici Litvi, koji su nedavno potpisali virovitičko-podravski župan Igor Andrović i Rimantas Klipčius, gradonačelnik Okruga Švenčionys. Republika Austrija je i ove godine , po sedmi puta ukupno na Viroexpou a potvrdila je to izaslanstvu Sajma  Sonja Holocher-Ertl, savjetnica za trgovinske poslove u Uredu za vanjsku trgovinu Veleposlanstva Republike Austrije u Republici Hrvatskoj. Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Austrije, u 2016. god., iznosila je 129,4 milijuna kuna, od čega je izvoz iznosio 106,7 milijuna kuna, uvoz 22,7 milijuna kuna, te je Virovitičko-podravska županija u vanjskotrgovinskoj razmjeni s Austrijom ostvarila suficit od 84 milijuna kuna. Ovi podaci govore da će ovo sudjelovanje još više pospješiti odličnu međusobnu suradnju kako Virovitičko-podravske županije, tako i Hrvatske s Austrijom.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Albanija, dok će “Županija partner” biti Sisačko-moslavačka županija. Ovogodišnji Viroexpo prvi put imat će i „Zemlju partner“ i „Županiju partner“ i „Grad partner“. Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. V.Grgurić

Sudjeluje 29 zemalja

Nakon ulaska Katara i Litve  lista od 29 zemalja izgleda ovako: Albanija, Austrija, Azerbajdžan, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Francuska, Hrvatska, Indija, Italija, Katar, Kazahstan, Kina, Kosovo, Litva, Mađarska, Makedonija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska, Turska i Ukrajina.

Možda ste propustili...

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike