Osijek
STD “PAJO KOLARIĆ”

Slavonsko sijelo u Studenskom centru
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Tradicionalna manifestacija “Slavonsko sijelo” prepoznata je kao večer očuvanja hrvatske narodne baštine, tamburaške pjesme, raskoši i bogatstva narodnih nošnji, folklora, narodnog stvaralaštva i bogatstva Šokadije.

Četrdeset osmo sijelo održat će se u organizaciji STD-a “Pajo Kolarić” u Studenskom centru u Osijeku 10. veljače, s početkom u 20 sati. Goste će zabavljati tamburaški sastav Ravnica iz Osijeka, a šokačkom pjesmom predstavit će se juniorski TO STD-a “Paje Kolarića”. Birat će se najljepša dječja, ženska i muška narodna nošnja, a organizatori priređuju i bogatu tombolu. Za ovu večer pjesme, plesa i druženja, gosti tradicionaln pripremaju košare s hranom i pićem te svoje stolove ukrašavaju najboljim domaćim proizvodima.

Ulaznice po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti ili rezervirati pozivom na broj 098 181 2962, slanjem e-maila na pajo.kolaric@gmail.com ili poruke na FB stranici STD “Pajo Kolarić”. Sav prihod od prodaje namijenjen je funkcioniranju ovog velikog društva i kulturne institucije koja u Osijeku djeluje od 1954. godine. J. P.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike