Regija
IZVJEŠĆE ZA 2017.

Za 4,6 posto više ovisnika
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

VIROVITICA - Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije objavio je Godišnjak za 2017. godinu, izvješće o radu Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja u protekloj godini. Statistika pokazuje porast ukupnog broja ovisnika koji su klijenti Zavoda od 4,6 posto u odnosu prema ukupnom broju klijenata registriranih do prethodne godine. Među novim klijentima najviše je liječenih alkoholičara, osoba koje zloupotrebljavaju kanabinoide i osoba liječenih od opijatske ovisnosti, a bilo je i novih problematičnih i patoloških kockara.

Prema riječima prof. Siniše Brlasa (na snimci), psihologa u Djelatnosti za prevenciju Zavoda, od početka rada s ovisnicima, 2000. godine, do kraja 2017. u JZ-u “Sveti Rok” evidentirane su ukupno 592 osobe u tretmanu, većinom ovisnici, a u manjem broju osobe s teškoćama u mentalnom funkcioniranju.

– Klijenti su uglavnom s područja Virovitičko-podravske županije, iako se mora napomenuti da se zbog kvalitetnog pristupa tretmanu našim stručnjacima za pomoć javljaju i osobe iz susjednih, ponekad i iz udaljenih, županija, čak i iz inozemstva - kaže prof. Brlas.

Prevencija ovisnosti i ostalih rizičnih ponašanja, osobito usmjerena ranjivoj populaciji djece i mladih, posebno je važno područje djelovanja.

– Provode se brojne sustavne preventivne aktivnosti, ali se svake godine osmišljavaju i novi pristupi, kao i projekti kojima se osiguravaju financijska sredstva za ovako raznolike aktivnosti - ističe prof. Brlas. P.Ž.

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike