Sport
U KIELU BJESNE

Duvnjak: Neću se predati
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Poput pravog generala nakon bitke Alfred Gislason, trener Kiela, nakon ozljede Domagoja Duvnjaka mogao bi ustvrditi: Jesam li bio u pravu. Islanđanin na klupi Duvnjakova kluba savjetovao je našem igraču da bi za njega bilo dobro da propusti Europsko prvenstvo. Naime, naš rukometaš tek se u prosincu vratio na teren nakon operacije. Nije Gislason stao ni kada je Duvnjak odlučno rekao kako ne namjerava propustiti Euro kod kuće i kada se odazvao Červarovu pozivu, a kritike na račun Gislasonovih izjava stizale su čak i iz Njemačke. Gislason je, naime, neposredno prije EP-a rekao kako se “na Prvenstvu nitko neće brinuti o Duvnjakovu zdravlju“. Nakon ozljede lista na suprotnoj nozi od one operirane u Kielu sigurno bjesne, a Gislason čupa kosu. Štoviše, ozlijedio mu se i srpski reprezentativac Marko Vujin, za kojeg je Euro, po svemu sudeći, završio.

Suprotno od Gislasonova mišljenja o “nebrizi za zdravlje“, naš liječnički tim već je počeo terapije i čini sve kako bi osposobio Duvnjaka da ipak zaigra do kraja Europskog prvenstva. Ozljeda lista i nastali hematom zahtijevaju mirovanje i provođenje svakodnevne terapije najsuvremenijim metodama. O liječničkom trudu pohvalno se izrazio i sam Domagoj Duvnjak, koji se jučer oglasio prvi put nakon ozljede.

- Imamo vrhunske liječnike i fizioterapeute, sve što je potrebno u prvim danima nakon ozljede. Terapije su već određene - rekao je Dule, kojem je, naravno, teško pala ozljeda. Ipak…

- Neću se predati. Prije svega zbog ekipe, igrača, koji su moji najveći prijatelji, ali i cijele javnosti, svih onih koji ovih dana žive rukomet. Operirao sam koljeno samo da bih igrao Europsko prvenstvo kod kuće. Ne gubim nadu.

Situacija s Duvnjakom podsjetila nas je na uvod u gotovo svako natjecanje kada je problema s ozljedama imao Ivano Balić. Uvijek se postavljalo pitanje hoće li moći i kada će se vratiti. Sjetili smo se ovih dana i ozljede Cristiana Ronalda u finalu Europskog prvenstva, kada je praktički preuzeo ulogu izbornika Fernanda Santosa. Duvnjaka u toj ulozi sigurno nećemo vidjeti. Nije taj tip. Više bismo mogli zamisliti Balića zamotane noge kako odguruje Linu Červara i preuzima njegovu ulogu. Uz to, Duvnjakova ozljeda zahtijeva strogo mirovanje. Znači, sljedećih dana rukomet će moći doživjeti samo s nogom na fotelji i pred TV-om.

- Bit ću najveći navijač uz TV. Vjerujem u dečke i sigurno će bez mene složno i sigurno penjati se prema cilju - poručio je kapetan hrvatske reprezentacije. K. Lacković

Možda ste propustili...

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike