Sport
ALPE ADRIA KUP KOŠARKAŠA

Oslabljeni “brokeri” pružili dobar otpor
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek odradili su posljednji dvoboj u sklopu Alpe Adria kupa. Očekivanim porazom u Austriji oprostili su se od euroscene, a da će to biti njihova posljednja utakmica u ovosezonskom nadmetanju Alpe Adria znalo se i uoči jučerašnjeg 6. kola skupine C. Naime, Osječanima su drugo mjesto i nastavak europuta bili nedostižni, a na kraju su natjecanje završili s dvije pobjede i četiri poraza te kao posljednji u skupini.

Momčad Vladimira Krstića u Austriju je otputovala s gomilom problema jer ozljede su prorijedile sastav, ali olakotna okolnost je bila to što se igrala utakmica koja je imala revijalni karakter, jer i momčad Klosterneuburga nije imala izgleda za četvrtfinale. Igralo se samo za izbjegavanje posljednjeg mjesta na tablici, a ono je na kraju ipak pripalo “brokerima”, koji su iako bez važnih igrača pružili posve solidan otpor.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, raspoloženi Bavčić i ekipa već su nakon deset minuta igre imali lijepu zalihu od “plus devet” (26:17). U nastavku je Krstićeva momčad uspjela samo održavati zaostatak od devet, deset ili 11 poena, ali nije mogla do preokreta.

Osječani su bolje zaigrali nakon povratka s odmora, no nedovoljno dobro da bi preokrenuli rezultat i ozbiljnije ugrozili domaćina, koji je rutinski završio utakmicu i izbjegao “fenjer” u skupini C Alpe Adria kupa.

Nakon austrijske epizode, Vrijednosnice Osijek vraćaju se u domaći kolosijek, već u subotu ih čeka gostovanje u Sinju protiv Alkara, a to je za “brokere” daleko važniji dvoboj od sinoćnjeg, u kojemu je debi imao Mate Mandić, košarkaš pristigao iz Cibone. Mandić je u prvom nastupu za “žute” ubacio devet poena. I. Liović

Klosterneuburg          87
VROS                       78

KLOSTERNEUBURG DUKES: Bas 6, Pettinger 6, Burgemeister 8, Greimeister 10, Bauer 4, Leydolf, Vay 12, Bavčić 25, Kolonovics, Kilić, Blazević 16, Lacić.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Boban 7, Mandić 9, Vrkić 15, Levinson 4, Lindbom 9, Taylor, Došen 16, Markulin 8, Krolo 8, Turalija 2.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 26:17, 24:20, 17:22, 20:19.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike