Kultura
BLAGDANSKA PREDSTAVA GRADSKOG KAZALIŠTA “JOZA IVAKIĆ”

“Tvornica Božićnih čuda” prvi put u povijesti u jednom danu dva puta napunila vinkovačko kazalište
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

VINKOVCI - Gradsko kazalište “Joza Ivakić” pripremilo je za svoju najmlađu publiku prigodnu blagdansku predstavu. Mnoštvo djece u predvorju kazališta i velika uzbuđenost bili su pokazatelj da se predstava očekuje s velikim nestrpljenjem, a dolazak patuljaka značio je da predstava “Tvornica Božićnih čuda” u režiji Vladimira Andrića - počinje.

Predstava je to u kojoj Patuljčica Smotuljčica kuje opak plan kako uništiti tvornicu darova, planira odgoditi Božić, što ona žarko želi, a kad su djeca tužna, to nju veseli. Patuljčica upada u kuću Djeda Božićnjaka i pokreće tvornicu Božićnih čuda, iščekujući da sve to eksplodira...

- Jako smo zadovoljni, djeca su proživljavala svaki trenutak predstave. Uloga Patuljčice Smotuljčice je zahtjevna, no kada radite za djecu, ništa nije teško. Lošim osobama treba pomoći da shvate što je problem i da ga zajedno riješimo - kaže Katarina Krištić.

Prema riječima redatelja Andrića prvi je put u povijesti vinkovačkog kazališta u jednom danu dva puta kazalište bilo puno djece.

- Ponosan sam što je naša predstava naišla na dobar prijam djece, da dolaze na predstavu i odlaze s nje s veseljem, to nam je nagrada za uloženi trud. Bilo je zahtjevno posložiti sve s naratorom koji vodi cijelu priču i bilo je riskantno hoće li djeca reagirati na naratora kako sam zamislio, no uspjeli smo. Prvo sam sve testirao sa svojom kćeri Ružom. Ovo mi je četvrta božićna predstava za djecu i ma koliko bilo zahtjevno, kada vidite zadovoljnu djecu, i srce vam je puno. Kada dobijete dugotrajan pljesak na kraju, znate da ste napravili dobru predstavu - kaže redatelj.

Ulazak Djeda Božićnjaka pred kraj predstave i božićne pjesme dodatno su podigli raspoloženje. Uz Vladimira Andrića, u predstavi igraju Katarina Krištić, Matea Marušić i Zorko Bagić. M. Kokaj

GOSTOVANJA PO SLAVONIJI

“Tvornica Božićnih čuda” gostovat će u Tompojevcima (7. 12. u 17 sati ), u dvorani Barun Trenk u Vinkovcima (9. 12. u 12 sati) te u vinkovačkom kazalištu (16. 12. u 11 sati), Slavonskom Brodu (9. 12. u 18 sati), Nuštru (12. 12 u 10.30 sati), Retkovcima (15. 12. u 16 sati), Andrijaševcima (15. 12. u 19 sati), Donjem Miholjcu (16. 12. u 17 sati) te u Našicama (23. 12. u 10 sati).

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE MIRKA ĆURIĆA

Nedovoljno poznati umjetnički biseri Strossmayerove katedrale

JEDNA OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA AKTIVNO PIŠE ZA DJECU

Izašla je 14. priča o Maši

ANTIPHONUS I EDIN KARAMAZOV U FINSKOJ

Rasprodali dvoranu Camerata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH ZNANSTVENIH SKUPOVA

Zbog fantastične organizacije Osijek je legenda Mogersdorfa

2

PRAIZVEDBA BALETNE OPERE U HNK-U SPLIT

Krstičevićevu “Legendu o Dan'zoru” režira Golovko

3

JEDNA OD MALOBROJNIH TRUBAČICA NA SVIJETU TINE THING HELSETH

Slobodoumnim pristupom glazbi stalno propituje žanrovske granice