TvObzor
STEPHANIE BEATRIZ

Brzo se navikavam na nove ljude i mogu se prilagoditi svakome
Objavljeno 24. studenog, 2017.

Rodom Argentinka, glumica u usponu Stephanie Beatriz napustila je s obitelji rodnu zemlju kad je bila u dobi od svega 20 dana. Odrasla je u Websteru (Teksas), gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon diplome, 2002. godine preselila se u New York kako bi ganjala glumačku karijeru. Godine 2010. preselila se u Los Angeles gdje i trenutačno prebiva.

Beatriz je imala male uloge u policijskim proceduralima “Završni udarac” i “Southland”, te u sitcomu “Moderna obitelj”. Od 2013. ima jednu od glavnih uloga u humorističnoj policijskoj seriji “Brooklyn 99”, koju odnedavna gledamo na HTV-u. U srpnju prošle godine Stephanie je na Twitteru priznala da je biseksualka, a nešto kasnije i da pati od poremećaja u prehrani - jede više nego što je doista potrebno. Prošlog mjeseca objavila je zaruke s glumcem Bradom Hossom, a u intervjuu otkrila sve o svom ranom životu, glumačkim počecima i aktualnom projektu.

Donijeli tešku odluku

Je li bilo čudno čudno živjeti u Teksasu kao Latinoamerikanka koja nije Meksikanka nego Argentinka?

- Da, većina ljudi krivo pretpostavlja. Nije mi to baš neki problem, volim Meksikance i njihovu kulturu. Odrastajući slavili smo Las Posadac (meksička božićna tradicija, nap.a) i Sveta Tri kralja, a usput smo pokupili još neke sitne običaje. Dan Svih svetih također mi je jako važan, iako to nije tradicionalan praznik u Južnoj Americi. No moja je majka velika kršćanka i ima mnogo latinoprijatelja: Meksikanaca, Kolumbijaca i Peruanaca. Ona i tata izgradili su zajednicu Latinoamerikanaca s kojom smo se jako zbližili. Dakako, njegujemo dobre odnose i s ostalim susjedima.

Nakon diplome preselili ste se u New York kako biste se okušali u glumi. Je li vas više zanimalo kazalište ili film i televizija?

- Preselila sam se u New York s namjerom da se okušam na kazališnim daskama. To sam studirala i to je ono što sam mislila da ću zauvijek biti. Znate ono kad imate 18 godina i mislite da točno znate što želite... Imala sam dovoljno sreće da odmah počnem raditi.

Što vas je odvelo u Los Angeles?

- Radila sam na kazališnom komadu “Lydia” Octavija Solisa, a originalna produkcija bila je smještena u Coloradu. Prvo ju je odabrao čelnik s “Yalea”, a zatim i “Mark Taper Forum” u Los Angelesu. Pomislila sam da bi to mogao biti moj prvi korak. Tako sam dobila i svog agenta. Tog ljeta sam sa svojim Bradom pohodila festival “Ashland Shakespeare”. Budući da smo oboje bili regionalni kazališni glumci, pitali smo se želimo li da nam sljedeći korak bude L.A. Donijeli smo tešku odluku i došli ovdje.

Druga obitelj

Imali ste malu, ali zapaženu ulogu Glorijine sestre u “Modernoj obitelji”.

- Razvijati taj lik bilo je vrlo zanimljivo. Zamislite da odrastajući pored sebe imate Gloriju, odnosno Sofiju Vergaru za stariju sestru. S njom nema natjecanja. Ona će uvijek biti prekrasna i šarmantna, a vi jedva skrivati zavist i ljubomoru (smijeh). Šalim se, obožavam tu ženu i jako smo brzo pronašle zajednički jezik.

Sada ste jedna od zvijezda nagrađivane serije “Brooklyn 99”.

- Obožavam tu ekipu! Prvog dana snimanja imala sam osjećaj da se poznajemo pet godina. Budući da sam dobar dio svoje karijere provela igrajući u predstavama s kojima smo putovali i u druge zemlje te tako upoznavali nebrojeno mnogo ljudi, brzo se navikavam na nove ljude i bez problema se mogu prilagoditi svakom društvu. Kad sam dobila ulogu, najprije sam bila nervozna zbog velikih glumaca nasuprot kojih sam se našla. No, svatko od njih je iznimno normalan i prizemljen, ali i pristupačan. Mogu reći da baš iskreno brinemo jedni o drugima. Nismo samo glumačka ekipa nego i prijatelji. Oni su mi sada druga obitelj.

U kakvoj biste se ulozi željeli okušati nakon “Brooklyna”?

- Prije svega, moram istaknuti kako se nadam da ćemo “Brooklyn 99” snimati još niz godina. Ali da, već maštam o novoj ulozi. Voljela bih se okušati u jednoj ozbiljnoj dramskoj ulozi, čak i tragičnoj. To bi bila potpuna suprotnost liku koji sada utjelovljujem i baš bi me usrećilo.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

Stephanie Beatriz Bischoff Alvizuri

DATUM ROĐENJA:

10. veljače 1981.

MJESTO ROĐENJA:

Neuquén, Argentina

LJUBAV:

Brad Hoss, zaručnik

BROOKLYN 99

HTV 2, ponedjeljak-četvrtak, oko 23.30

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike