Osijek
SREDNJOŠKOLCI HRVATSKE - ZA VUKOVAR

Do vukovarskog groblja
pješačit će 400 učenika
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Vezani članci

UHDDR OSIJEKA I OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Memorijalno hodočašće kreće iz Osijeka u Vukovar u ponoć

Osmu godinu zaredom učenici Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole pješačenjem od Osijeka do vukovarskog groblja u dionici od 46 kilometara izrazit će počast žrtvama Domovinskog rata.

Prošle godine u pješačenju je sudjelovalo 270 učenika kada su im se pridružili učenici Elektrotehničke i prometne škole, Ekonomske i Upravne, te Tehničke i prirodoslovne gimnazije Osijek, a priključio im se i Učenički dom Split.

Ove će godine dana 18. studenoga na dionici od 46 kilometara 400 srednjoškolaca, zajedno sa svojim profesorima i ravnateljima iz sedam osječkih srednjih škola i devet učeničkih domova iz svih krajeva Hrvatske, (Splita, Kaštela, Rijeke, Zagreba i Osijeka), pješačenjem iskazati svoje poštovanje, suosjećanje i zahvalnost Gradu Heroju i ukazati na vukovarsku tragediju te jednim srcem zakucat će u Vukovaru.

Od 2010. do 2017. godine srednjoškolci će sumarno proći 40.000 kilometara i time će zatvoriti krug oko ekvatora, za Vukovar!

Organizatori se ovim putem zahvaljuju Učeničkom domu “Hrvatskoga radiše”, Domu učenika Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas”, Srednjoškolskom đačkom domu koji će zajedno s Domom učenika Ugostiteljske škole ugostiti učenike koji dolaze izvan Osijeka.

Istodobno, pozivaju građane da 17. studenoga u 23.45 dođu na Zeleno polje ispratiti ovu impresivnu kolonu smjelih učenika. I.K.

Od 2010. do 2017. srednjoškolci će sumarno proći 40.000 kilometara i zatvoriti krug oko ekvatora

Najčitanije iz rubrike