Osijek
UHDDR OSIJEKA I OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Memorijalno hodočašće kreće
iz Osijeka u Vukovar u ponoć
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Vezani članci

SREDNJOŠKOLCI HRVATSKE - ZA VUKOVAR

Do vukovarskog groblja pješačit će 400 učenika

Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljca Domovinskog rata Osječko-baranjske županije organizira četrnaesti put Memorijalno hodočašće Osijek - Vukovar u noći između 17. i 18. studenoga.

Zdravko Nalio, predsjednik Gradske organizacije UHDDR-a Osijek, kaže kako kolona pod motom “Dani sjećanja - mi ne zaboravljamo” iz UHDDR-ove središnjice na Zelenom polju 5, nakon okupljanja u večernjim satima, prema Vukovaru kreće u ponoć.

“Hodočašće organiziramo da damo do znanja da žrtve vukovarskih branitelja nisu bile uzaludne”, kazao je Nalio.

Predsjednik županijskog UHDDR-a Darko Nađ podsjetio je kako je Hrvatska nastala na krvi njenih sinova i kćeri te da nitko nema pravo omalovažavati Domovinski rat.

- Okupit ćemo se u 21 sat u našoj udruzi, gdje će biti zajednička večera hodočasnika. U 23.40 sati planiran je kraći kulturni program s pjesmama “Zrinskog”, očekujemo župana, gradonačelnika i predstavnika Ministarstva branitelja. Na putu od 46 kilometara očekuje nas nekoliko postaja na kojima će se hodočasnici moći okrijepiti, a nakon što stignemo u vukovarsku bolnicu priključujemo se Koloni sjećanja - najavio je Nađ.

Osigurana je policijska pratnja radi sigurnosti sudionika osječke kolone putem do Vukovara u kojemu će hodočasnike, približno između 15 i 15.30 sati, čekati osigurani autobusi za povratak u Osijek. D. Pejić

Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana