Osijek
UMJETNIČKA AKADEMIJA

Na simpoziju će sudjelovati 131 izlagač
Objavljeno 11. listopada, 2017.

- Kao interdisciplinarna institucija odlučili smo da nam je vrlo važno povezivati različita umjetnička djelovanja, osobito ona koja se događaju u području pedagoških djelovanja naših bivših i sadašnjih studenata. Ove smo se godine za temu konferencije odlučiti komunicirati, pa je tema Komunikacija i interakcija umjetnosti i pedagogije. Ovo je jedan od prvih takvih projekata u Hrvatskoj, ostale akademije u tome su nas podržale i sada nas slijede - tim riječima najavila je Antoaneta Radočaj Jerković, predsjednica Organizacijskog odbora, 2. Međunarodni znanstveni i umjetnički simpozij o pedagogiji i umjetnosti.

U programu simpozija sudjeluje zavidan broj izlagača iz regije i predstavnici gotovo svih akademija u okruženju koji su prepoznali ovaj projekt kao vrijedan dolaska. Projekt je najviše potekao s Odsjeka za glazbenu umjetnost, a u njegovu realizaciju uključeni su voditelji svih odsjeka.

- Iznimno nam je drago zbog toga što ćemo 12. i 13. listopada moći ovdje ugostiti 131 osobu koja će izlagati svoje radove, prezentirati postere koje su izradili ili oblikovati neku radionicu. Naša će Akademija ponovno pokazati svoju međunarodnu važnost. Cilj nam je prezentirati je kao nacionalni, europski i svjetski prostor kreativnosti - izjavila je dekanica Umjetničke akademije Helena Sablić Tomić.

- Vjerujemo da će i drugi zaredom Simpozij nastaviti uspješnu tradiciju obogaćivanja znanstvenih i umjetničkih vidika te da će Umjetnička akademija i dalje ostati mjesto uspješne komunikacije između znanosti i umjetnosti - zaključila je dr. sc. Tihana Škojo.

Najčitanije iz rubrike