Mozaik
HR TOP 40

Pjesma Dine i Dubioza kolektiva najviši novi ulaz
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Nedovršena pjesma Dine Dvornika “Treba mi zraka” napisana još 2003., ugledala je svjetlo dana te našla svoje mjesto u radijskom eteru i srcima publike zahvaljujući Dubioza kolektivu, koji su tu pjesmu završili u svom stilu. “Treba mi zraka” tako je već u svom prvom tjednu emitiranja stigla do visokog 11. mjesta nacionalne top-liste radijskog emitiranja HR top 40.

Ideja o toj suradnji izniknula je prije nekoliko godina u Dubrovniku, kad se bend susreo sa svojim dugogodišnjim prijateljem, Harisom Čustovićem, producentom, DJ-om, kompozitorom, instrumentalistom i inženjerom zvuka. Haris je počeo raditi na pjesmi s Dinom Dvornikom, koju, na žalost, nisu uspjeli završiti i predložio je Dubiozi da dovrše “Treba mi zraka” na svoj način. Bend je pjesmu producirao zajedno s Harisom i iako donosi drukčiji zvuk od njihove uobičajene produkcije, ipak je ostala u Dubioza kolektiv stilu. Koliko su ponosni na tu suradnju, opisao je Brano Jakubović iz Dubioze: “Mi se osjećamo potpuno ispunjenima jer smo odličnu pjesmu oteli od zaborava i na svoj način napravili svoju posvetu Dini Dvorniku.”

 

 

Na prvom mjestu liste i treći tjedan zaredom su Željko Bebek i Oliver Dragojević s emotivnim duetom “Ako voliš ovu ženu”. Na drugom mjestu ponovo je Osječanka Mia Dimšić i “Sunce, oblak, vjetar”, a Neno Belan & Fiumens s novim singlom “Zvijezda moga sna” opet treći.

Uz Dubioza kolektiv novi na listi ovoga su tjedna i Jurica Pađen & Aerodrom s “Ja te jednostavno volim” te Ivana Kindl i “Sve istine i laži”.

Na većini regionalnih lista još uvijek dominiraju Bebek i Oliver, pa su tako na prvim mjestima u Slavoniji, Zagorju, središnjoj Hrvatskoj i Gradu Zagrebu. Vatra je s novim singlom “Sekvoje”, koji je u top 40 na četvrtom mjestu, prva u Dalmaciji te Istri i Primorju. Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe, koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.K.

Osjećamo potpuno ispunjenima jer smo odličnu pjesmu oteli od zaborava, kažu u Dubiozi

Najčitanije iz rubrike