Sport
HNK CIBALIA

Stepčić i Podstavek mogli bi biti pojačanja
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

Pobjeda Cibalije nad Istrom 1961 već je arhivirana. Slavlje zbog druge pobjede zaredom kratko je trajalo u Vinkovcima. Malo duže od vožnje autobusom od Pule do Vinkovaca. Zato su pripreme za slavonski derbi već počele. Nije to bilo kakva utakmica. Susjedni derbiji uvijek donose veći žar, rastu veće tenzije, ali i adrenalin je veći. U tim utakmicama nije važno tko je na kojem mjestu, tijekom 90 minuta nema favorita. I ovaj put u Vinkovcima smatraju kako imaju izgleda protiv rivala iz Osijeka. Igraju kod kuće, ali i u pozitivnoj su seriji nakon dvije uzastopne pobjede. I trener Mladen Bartolović koncentriran je na taj susret i tome je prilagodio ovotjedan program treninga.

- Odradili smo uvodne treninge, a od danas krećemo s taktičkim uigravanjem za taj susret. Svima je jasno o kakvoj je utakmici riječ i da je to utakmica koju svi jedva čekaju. Mogu reći da za sada nemamo nikakvih problema što se tiče igračkog kadra. Jedino je Vitaić preskočio jedan trening, ali znajući njega to ne bi trebalo ništa značiti. Sigurno je da će biti spreman za utakmicu.

Među igračima Cibalije od najavljenih pojačanja i onih koji su trenirali s momčadi kako bi se nametnuli treneru Bartoloviću i zaslužili ugovor s Cibalijom ostala su još samo dvojica. Slovak Matej Podstavek, koji igra na poziciji stopera i koji je karijeru počeo u Dukli iz Banske Bistrice, a posljednji klub za koji je igrao ovaj 27-godišnjak bio je libanonski Al-Ansar te ofenzivni veznjak godinu dana stariji Valentino Stepčić. Daleko poznatiji prvoligaškoj javnosti, rođeni Puljanin, od hrvatskih prvoligaša igrao je za Rijeku, Istru 1961 i Zagreb. Predsjednik Tomislav Bobek još je obećao neka zvučna imena. Za sada od toga ništa. No, Bartolović, čini se, ne bi imao ništa protiv ni da ova dvojica igrača ostanu s njima i dalje trenirati.

- Prema mojoj procjeni, ako se sve posloži i ako se ispune svi preduvjeti, oba ova igrača koja s nama treniraju za nas bi mogli biti pojačanja. Slovak Podstavek igra na mjestu stopera gdje smo dosta tanki, a koliko sam vidio na treninzima, jako dobro radi i zaista bi mogao biti pojačanje. Isto tako Valentino Stepčić, prema mome mišljenju, mogao bi igrati čak i drugu špicu. Dobrim se za sada pokazao i ne bismo pogriješili ako sklopimo s njim ugovor za sljedeće razdoblje. Možda do kraja mjeseca, odnosno do kraja prijelaznog roka još netko dođe. Vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana - rekao je trener Cibalije.

U klubu, inače, na svakom koraku vidi užurbanost i zbog današnjeg memorijalnog turnira "Mravunac-Fegeli", ali i zbog, naravno, nedjeljne utakmice. Sigurno je da će uz Ultrase na istočnoj tribini biti dobro popunjena i južna tribina, gdje bi trebala biti osječka Kohorta.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike