TvObzor
CAJKA IZ SPLITA

Svojom golotinjom Lidija Bačić pokušava s trona svrgnuti Severinu
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Široj javnosti nepoznata mlada žena, naročito onima što se drže na sigurnoj udaljenosti od etera Narodnog radija i programa televizijskog kanala CMC, koja se navodno skida i pjeva, ovih dana odlučila je izaći iz geta polupopularnosti.

A kako drukčije nego novom porcijom golotinje, javnom polemikom s piscem self-help literature Brunom Šimlešom te ponekom popratnom mudrom misli. Zabilježili smo najzabavnije.

“Mlada sam i seksi, zašto skrivati svoje tijelo?” kaže Lidija Bačić (31) u jednim našim novinama i dodaje: “Zar da hodam zakopčana?”, “Uspješni muškarci i žene koriste i svoje tijelo kao instrument”, “Bog mi je dao dalmatinske gene, pa izgledam dobro i seksi” te “Mlada sam i volim svoje tijelo”. Mogli bismo reći, ništa novoga kada je riječ o hrvatskoj estradi. Ondje su guzice i sise dominantan trend, a stihovi “zidam kuću trokatnicu, miješam malter, motam žicu, da nam živi, živi rad” Vjekoslave Huljić trajno nadahnuće zajedno sa strateškom usmjerenošću prema zvukovlju turbofolka. Ambiciozna Bačićka ima svoje poklonike i u medijima. U istim novinama pročitali smo i ovo: “Trenutno je najmoćnija pjevačica na hrvatskoj glazbenoj sceni. Gotovo da ne postoji glazbeni žanr u kojemu Lidija Bačić ne može samouvjereno ploviti. Od dalmatinske pisme do rock-balada. Od popa do granice turbofolka. Kad tome pridodam njezin stas, onda je to glazbeno 'ludilo'”. Dakle, ova žena ne samo da izvrsno izgleda, ona i, kako kaže njezin PR, sjajno pjeva. Išli smo provjerili na YouTubeu. Nažalost, sve su se naše sumnje obistinile. Lidija Bačić je hrvatska cajka par exellence! I to svojim glasom, stasom, jeftinim pjesmuljcima, frivolnim dosjetkama i stilom odijevanja. Ona je banalna, šupljoglava i seksi što je u nas dovoljno za glazbenu karijeru. Dalmatinska “pisma” i turbofolk, to smo ionako već čuli. Dovoljno je sjetiti se da je Severina u novoj domovini svoju pjesmu “Dalmatinka” prigodno prepjevala u “Srbijanka”.

Nije taj Bačićkin koordinirani pojavak u medijima slučajan. Nakon što se Severina udala u Srbiju te se posvetila dražima materinstva u vidu sudske i medijske borbe za skrbništvo nad svojim djetetom, na njezino bi mjesto mogla uskočiti puno mlađa, pa i zgodnija pevaljka iz Splita. Kada jednom zasjedne na izmišljeni i nepostojeći tron “kraljice hrvatske estrade”, jedino što će nezasitna publika kao potvrdu od Bačićke tražiti je pornofilm kakav je i Severina na vrhuncu slave napravila. Od kada je svijeta i vijeka, bilo je i “primijenjene” golotinje. Kada netko pjeva “kuruzu”, onda golišavost zacijelo može pomoći u spašavanju dojma. Svojim pjesmama koje odlikuju glupavi stihovi i vulgarni erotizam Lidija Bačić nevjerojatno podsjeća na legendarnu srbijansku pevaljku Micu Trofrtaljku koja se 60-ih i 70-ih proslavila pjesmama, ispričavamo se zbog prostota koje ćete sada pročitati, “Uteraj mi kola u garažu”, “Hoće deda malo meda”, “I labavi ume da zabavi” i “Drž' se kćeri čvrstog kursa”. Ex oriente lux!

Piše: Draško CELING
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike