Osijek
JELENA BUDIMČIĆ, VLASNICA HOSTELA “STREET”

Obiteljski san koji je postao stvarnost
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

Jelena Budimčić i njezin suprug Vedran ostali su bez posla u jednoj osiguravajućoj kući. Kao roditelji dvoje djece nisu dvojili – morali su nešto učiniti kako bi osigurali egzistenciju svojoj obitelji. Zadužili su se, iskoristili poticaje za samozapošljavanje i otvorili hostel nazvan “Street”. Tako su, umjesto da se odsele na neku dublinsku adresu, svojem hostelu dali samo strano ime i počeli raditi. Radije će, odlučili su, ugošćivati strance u svojem gradu nego da sami budu stranci negdje u tuđini.

- Svaka je slika na zidu u hostelu vezana uz Vedranov i moj život. Na jednoj smo nas dvoje na motoru i prikazuje trenutak našeg upoznavanja, na drugoj su naša djeca, na trećoj bicikl koji inače vozim… - rekla je svojedobno za Glas Slavonije Jelena Budimčić, vlasnica, ne krijući kako je hostel njihov obiteljski projekt, san koji je postao stvarnost.

Nekoliko mjeseci poslije nije razočarana, dapače, kaže nam kako je, s obzirom na to da su novi u poslu, zadovoljni brojem gostiju. Bilo je i dana kada su, kaže, bili puni do posljednje postelje. Ističe kako prostora za napredak još ima, da je sa svakim danom iskusnija u poslu pa vjeruje da će to s vremenom i kapitalizirati. Gostima nudi sedam trokrevetnih klimatiziranih soba u središtu grada, blizu autobusnog i željezničkog kolodvora. Na raspolaganju im je zajednički prostor s kabelskom televizijom te odvojeni sanitarni prostor s tuševima. Svim svojim gostima, ističe, izlaze u susret kada je riječ i o nekim posebnim zahtjevima jer žele da se u njihovu hostelu osjećaju ugodno, kao kod kuće. I. Rab Guljaš

7

trokrevetnih soba nudi hostel “Street” u Gundulićevoj ulici

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike