Osijek
U ORGANIZACIJI KLUBA 60+

Umirovljenici idu u Zlatnu Gredu na izlet i radionice
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Klub 60+ Osijek, udruga za promicanje kvalitete života starijih osoba organizira zanimljivu aktivnost u subotu (7. srpnja) u Eko centru Zlatna Greda u Baranji. Riječ je o besplatnom jednodnevnom izletu nazvanom Senior Wellness Retreat, čiji raspored izgleda ovako: od 10 do 10.45 Yoga za seniore (Vanja Tomić), od 11 do 11.45 predavanje "Zdrava prehrana" (Antonio Periš), od 12 do 12.45 Tai-Chi radionica (Branka Zorko), od 13 do 13.45 stanka (sudionici nose svoje lunch pakete), od 14 do 14.45 predavanje "Zdravo starenje, mentalno i psihičko zdravlje u trećoj dobi" (Ustanova za zdravstvenu njegu Jadranka Plužarić), od 15 do 15.45 Gong zvukoterapija (Mirta Šulmajster Šodić, Timea Varga), od 16 sati intervju u sklopu Programa za dunavsku regiju (udruga Zeleni Osijek).

- Radionice su prilagođene starijim osobama i lakog su intenziteta. Na Yoga i Tai-Chi aktivnostima provode se lagane kretnje koje povećavaju energiju sudionika. Tijekom Gong zvukoterapije sudionici leže i duboko se opuštaju, često i zadrijemaju. Sve aktivnosti pridonose otpuštanju stresa i blokada te se potiče bolja cirkulacija krvi i limfe, kao i opće zdravstveno stanje sudionika. Predavanja o temi zdrave prehrane i zdravog starenja pridonijet će boljoj informiranosti sudionika o suvremenim spoznajama iz područja nutricionizma i unaprjeđenja tjelesnog, mentalnog i psihičkog zdravlja starijih osoba. Sudionici nose svoju vodu i užinu, koje nakon dolaska u Eko centar Zlatna Greda mogu smjestiti u rashladne uređaje. Na kraju Retreata sudionici će ispuniti anketu koja je sastavni dio EU projekta pod vodstvom udruge Zeleni Osijek - pojašnjava Mirta Šulmajster Šodić iz udruge Klub 60+.

Za sve je sudionike organiziran prijevoz autobusom.

Polazak je predviđen na parkiralištu kod restorana Karaka Osijek u 9 sati, a povratak je predviđen oko 17.30. Izlet sufinancira Grad Osijek u sklopu projekta "Mladost u duši i zdravlje u tijelu" te je za umirovljenike besplatan. Broj je mjesta ograničen te su prijave obvezne na e-mail: osijek.klub60plus@gmail.com ili na broj mobitela 098/167 3185 (od 17 do 19 sati).

I. Rab Guljaš
Izlet sufinancira Grad Osijek. Broj je mjesta ograničen te su prijave obvezne na e-mail ili telefonom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike