Osijek
NA EKONOMSKOM FAKULTETU U SUBOTU

Mensa poziva na testiranje u Osijeku, minimalna dob za pristupanje je 14 godina
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Hrvatska Mensa održava testiranje inteligencije diljem naše zemlje, a u subotu će ono biti u Osijeku. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, moći će se učlaniti u Mensu, udrugu koja u svijetu okuplja više od 150 tisuća članova.

Testiranje inteligencije koje se održava 11. svibnja na Ekonomskom fakultetu Osijek (EFOS) prvo je ovogodišnje testiranje u Osijeku, kojim Hrvatska Mensa već osmu godinu u nizu održava testiranje u gradu na Dravi. Iz Hrvatske Mense posebno pozivaju učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje. “Testiranjima koja su održana posljednjih osam godina u Osijeku, a i u ostalim slavonskim gradovima, vjerujemo da potvrđujemo našu predanost u kontinuiranom održavanju testiranja s ciljem nastavka povećanja broja mensaša u okviru podružnice Slavonija sa sjedištem u Osijeku”, ističu iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense.

Prijava na testiranje moguća je preko webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i posebno naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili skrbnika. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, stoga za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja ni znanje jezika.

Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, a suradnje su ugovorene i s C.I.A.K. Auto, HGSPOT, portal Telegram, Sova - škola za strane jezike, razni escape roomovi, igraonice.hr, moj-toner.com, i ostalima koje je moguće pronaći na mensa.hr/prijatelji. Sve ostale informacije o Udruzi mogu se pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr.

Vesna Latinović
Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike ni znanje jezika

Možda ste propustili...

TUNJICI PETRAŠEVIĆU POVJEREN DRUGI DEKANSKI MANDAT NA PRAVNOM FAKULTETU

Reformom studijskih programa želimo se prilagoditi potrebama na tržištu rada i poslodavcima

U ARHEOLOŠKOM MUZEJU OSIJEK

Koncert zborova Glazbene škole

Najčitanije iz rubrike