Osijek
DKOLEKTIV I PRAVNI FAKULTET OSIJEK ZA DAN EUROPE

“Odjeci socijalne Europe” u četvrtak
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Na dan kada Europa slavi Dan pobjede i Dan Europe DKolektiv - organizacija za društveni razvoj i Pravni fakultet Osijek, Studij socijalnog rada organiziraju događaj posvećen društvenoj ravnopravnosti djece i mladih naslovljen Odjeci socijalne Europe.



U četvrtak, 9. svibnja, u 10 sati na Pravnom fakultetu bit će predstavljena knjiga Doživljaj socijalne nepravde: Psihosocijalna perspektiva, s čijim će autorima Oljom Družić Ljubotina i Damirom Ljubotinom razgovarati novinarka Ivana Rab Guljaš. Knjiga je važna za razumijevanje socijalne nepravde kroz prizmu psiholoških i socijalnih faktora koji oblikuju ljudsko iskustvo. Autori istražuju mehanizme preko kojih se socijalna isključenost i diskriminacija doživljavaju i internaliziraju te pružaju uvid u složene interakcije između pojedinca i društva.



U 11.30 na rasporedu su Priče o (ne)ravnopravnosti: priče mladih, učinak siromaštva na dobrobit i kvalitetu života obitelji iz perspektive djece, a u 11.45 počinje panel Snaga zajednice u postizanju socijalne ravnopravnosti. Panelistice su prof. dr. sc. Olja Družić Ljubotina (Studijski centar socijalnog rada, Pravni fakultet u Zagrebu), doc. dr.sc. Dinka Caha (Studij socijalnog rada, Pravni fakultet Osijek), Miranda Glavaš-Kul (pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije), Mirela Alagić (direktorica udruge Projekt građanske demokratske inicijative) i Ivana Kovačević (studentica socijalnog rada), a moderatorica je Lejla Šehić Relić (DKolektiv). V.L.
Možda ste propustili...