Sport
VELIKI USPJEH

Vinkovčani će igrati doigravanje za Europu
Objavljeno 5. svibnja, 2024.

Vezani članci

OSIJEK MORA U DODATNE KVALIFIKACIJE

Dobro je kako je moglo završiti

Pobjedom nad Varaždinom 1930 od 25:21 rukometaši Bjelin-Spačve Vinkovi osigurali su najmanje četvrto mjesto u Ligi za prvaka Paket24 Premijer lige. Vinkovčanima sada slijedi susret doigravanja za Europu protiv Sesveta pa su čak u prilici osvojiti i treće mjesto. No, nemaju nikakav imperativ u tom srazu. Već sada ovo je najbolja sezona u povijesti vinkovačkog kluba. Osim što su osigurali nastup u Europskom kupu slijedi im još nastup na Final fouru Kupa Hrvatske.

Varaždinci u subotu nisu uspjeli načiniti drugo uzastopno iznenađenje. Tjedan dana ranije senzacionalno su svladali Sesvete s čime je nastavljen 15-godišnji "duopol" Zagreba i NEXE-a na prve dvije pozicije u hrvatskom prvenstvu. Naime, Sesvečani bi pobjedom ili čak i bodom u Varaždinu bili u prilici preoteti NEXE-u titulu viceprvaka Hrvatske. Varaždinci su se dobro predstavili i u Vinkovcima, premda su domaći vodili gotovo cijeli susret dugo su držali rezultatsku neizvjesnost. Na poluvremenu su domaći imali minimalnu prednost - 11:10. Na isteku treće četvrtine Varaždinci su nakon mini serije od tri pogotka u nizu stigli na samo pogodaka zaostatka - 16:15. Domaćin je onda serijom otišao na prednost od 22:17 i tako prelomio susret koji je na kraju završio vinkovačkim slavljem - 25:21.

Odličan je ponovno bio vratar Bjelin-Spačve Sandro Kolar s 12 obrana, a prvi strijelac bio im je iskusni desnokrilni Vlado Matanović koji je postigao osam pogodaka od čega sedam iz sedmeraca. Matanović će nakon završetka sezone napustiti Vinkovce i pristupiti slovenskom Gorenju iz Velenja. K.L.

BJELIN-SPAČVA VINKOVCI  25 (11)

VARAŽDIN 1930  21 (10)

VINKOVCI - Dvorana Osnovne škole Bartola Kašića. Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski Karlovac.

BJELIN-SPAČVA VINKOVCI: Kolar 12+0, Stojanović, Zovak 2, Mendeš, Greganić 4, Nađ, Žulj 1, Božičević, Matanović 8-7, Šrajer, Lasić 4, Pekić, Kuže 2, Arsić i Hideg.

VARAŽDIN 1930: Šutalo 11+0, Stančić, Pešut, Trojko, Budinski, Novak 4-1, Marčec 3, Borovec 7, Vrbanec, Bajer 1, Vojnović, Šestak 3, Tači 2, Fošnar i Petrović.

SEDMERCI: Bjelin-Spačva Vinkovic 8-7, Varaždin 1930 1-1; ISKLJUČENJA: Bjelin Spačva-Vinkovci 6 minuta Nađ 2, Žulj 2+2, Varaždin 1930 12 minuta Trojko 2+2, Borovec 2, Bajer 2+2 i Šestak 2.

Možda ste propustili...

ŠPANJOLSKI MEDIJI HVALE LUKU MODRIĆA

Unio je mir i red u igru Reala

NA GLAVU MU PALA FLAŠA DOK JE POTPISIVAO AUTOGRAME

Bizarna nesreća Đokovića, nastavit će turnir

Najčitanije iz rubrike