Sport
OSIGURANA TITULA VICEPRVAKA

Varaždinci senzacijom
pomogli NEXE-u
Objavljeno 28. travnja, 2024.
Rukometaši NEXE-a pobijedili su u slavonskom derbiju Bjelin-Spačvu Vinkovci 34:24, no još više razloga za zadovoljstvo u Našicama su imali nakon završetka susreta kada su čuli rezultat susreta iz Varaždina. Domaći su naime kreirali senzaciju. Svladali su Sesvete 30:29 te je NEXE, u vrlo turbulentnoj sezoni, kolo prije kraja, najmanje sačuvao naslov viceprvaka Hrvatske, što je titula koju drže još od 2009. godine. Slijedi im još gostovanje u Zagrebu u posljednjem kolu Lige za prvaka te nastup u doigravanju za prvaka protiv istog suparnika. S druge strane vinkovačkoj momčadi slijedi domaći susret upravo protiv Varaždina 1930. Pobijede li, a da pri tome Sesvete ne kiksa drugi put uzastopce, pa ne ostvari pobjedu protiv Poreča, Vinkovčani će osvojiti četvrto mjesto s kojim bi ostvarili nastup u Europskom kupu sljedeće sezone. Bio je ovo ujedno i debi Kreše Ivankovića u ulozi trenera NEXE-a. Vinkovčani su u Našice doputovali oslabljeni, s nekolicinom mladih igrača. Primijetilo se to u završnici susreta u kojem je i NEXE stigao do tako uvjerljive pobjede. Jer na ulasku u posljednju četvrtinu susreta NEXE je imao vodstvo od samo četiri razlike što također pokazuje kako je vinkovačka momčad ipak većim dijelom susreta prikazala kvalitetan rukomet.

Kako je pobjednik u Našicama bio riješen puno prije kraja susreta, gledatelji u dvorani Osnovne škole kralja Tomislava češće su u tim trenucima gledali u mobitele i pratili događanja u Varaždinu. Tamo se dogodila prava drama. U posljednjoj minuti susreta Marčec je s lijevog krila donio Varaždinu prednost 30:29. Do kraja susreta ostalo je 45 sekundi, trener Sesveta Igor Vori zatražio je time-out. Lopta je došla do sesvetskog lijevog krila Karla Godeca. Nije to bila baš idealna situacija, nekadašnje lijevo krilo NEXE-a nije iskoristio priliku. Do isteka vremena Sesvete je čak presjeklo napad Vinkovčana, ali pod pritiskom vremena nisu uspjeli iskontrolirati loptu pa se nakon završetka susreta slavilo u Varaždinu, ali i u Našicama. K.L.
NEXE *34 (19)

Bjelin Spačva *24 (13)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Filip Skendrović, Dominik Trčak (Samobor).

NEXE: Kuzmanović (6+2), Račić 2, Bakić 3, Vejin 5, Marguč 1, Car, Radovanović (4+0), Jotić 5, Gadža, Štrlek 3, Moslavac 1, Tomić 5, Cenić, Cohen 4, Melić 4 i Pribetić 1

BJELIN SPAČVA: Zovak 1, Mendeš, Greganić 1, Žulj 4, Božičević 1, Šrajer 1, Kolar (12+0), Lasić 1, Mažurana 2, Kuže 5, Jakirčević, Arsić 7, Rajković 1, Hideg i Stojanović.

Sedmerci: NEXE: 1-1, Bjelin Spačva: 4-2; Isključenja: NEXE: 8 minuta (Vejin 2, Jotić 2, Moslavac 2, Cohen 2); Bjelin Spačva: 4 minute (Žulj 2, Lasić 2)

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO 1972. U BELGIJI

Nezaustavljivi Gerd Müller i njegovi Zapadni Nijemci

VRATIO SE OPTIMIZAM NA OPUS ARENU

Zekićeve zamisli počele donositi igru i rezultate

NA GLAVU MU PALA FLAŠA DOK JE POTPISIVAO AUTOGRAME

Bizarna nesreća Đokovića, nastavit će turnir

Najčitanije iz rubrike