Osijek
VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Puno radim, puno igram na kazališnim daskama i u TV serijama, volim nastavu i svoje studente, ali najviše od svega volim teatar, on mi život znači. Poručila je to Vlasta Ramljak, naša cijenjena i proslavljena glumica, na Susretu ugode koji je u subotu u Muzeju Slavonije vodio Vlado Pest.



Vlasta Ramljak prvakinja je Drame Hvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i profesorica Kazališnog odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Danas živi i radi u dva grada, svom rodnom Osijeku i u Zagrebu, gdje je ostvarila na desetke kazališnih uloga. Usto, snimila je i dvanaest televizijskih serija i glumila u sedam filmova. Velik uzor bila joj je i ostala naša kazališna diva Gita Šerman-Kopljar, kao i američka glumica Meryl Streep. Osim u Osijeku i Zagrebu glumila je u kazalištima u Varaždinu, Splitu, Požegi i mađarskom Pečuhu. Tako je svoju gošću predstavio Vlado Pest.



- Uvijek rado dođem u Osijek. Volim svoju Ulicu ringlova, jer ringlovi su obilježili moje djetinjstvo. Osjećam se kao da nikada nisam ni otišla iz mog rodnog grada, jer Osijek je uvijek u mom srcu. Uvijek govorim da sam Osječanka, iako duže od 30 godina živim u Zagrebu - rekla je Ramljak.



Njezin je glumački talent otkrila profesorica Ljerka Dobaj-Ristić, jer je još kao učenica voljela recitirati. Manje je poznato da je Vlasta Ramljak uz glumu usporedno studirala hrvatski jezik i književnost (oduvijek je voljela čitati), te je književnost i magistrirala, a danas jednako uspješno radi i kao sveučilišna nastavnica i kao glumica.



Dvadeset deveti Susret ugode organizirala je Udruga za poljepšanje grada “Moj Osijek” u suradnji s Muzejom Slavonije. V. Latinović
Možda ste propustili...

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nacionalni dan hitne pomoći

PROLJETNI BUVLJAK ZA ŽIVOTINJE

Sve donacije, ma kako malene bile, puno znače

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike