Osijek
19. SALORI DO 14. TRAVNJA

Lov i ribolov značajni
su za razvitak turizma
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Tramišak: Sajam nudi kvalitetan program za sve zaljubljenike u prirodu, lov i ribolov
U Gospodarskom centru, u nazočnosti brojnih uzvanika, otvoren je 19. međunarodni Sajam lova, ribolova i turizma SALORI, koji će trajati do nedjelje, 14. travnja.

Tom prigodom Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije, istaknuo je kako se sajam drugi put održava u novom Gospodarskom centru.

“To je lijepa tradicija njegovanja sajmovanja u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, koja nam svake godine donosi inovacije i sve ono što se u lovu i ribolovu događa. Posebno je važno da lov i ribolov u velikoj mjeri na području naše županije pridonose i razvoju turizma. Znamo da se kod nas održavaju razna natjecanja, pogotovo kada govorimo o ribolovu. Ove godine će se održati Svjetsko prvensto u ribolovu kod Našica, što će privući velik broj ne samo natjecatelja nego i turista", naglasio je Mato Lukić.

Uime Grada Osijeka okupljenima se obratio Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Ivana Radića.

“Izuzetno mi je drago što se i ove godina održava SALORI, jedan od najzanimljivijih i najposjećenijih sajmova u Osječko-baranjskoj županiji, ali i šire. Lov i ribolov od iznimne su važnosti za turizam, koji, ne samo u županiji nego i u gradu Osijeku, bilježi sve bolje rezultate", rekao je Vulin.

“Godinu dana od završetka izgradnje Gospodarskog centra županije i početka njegova rada ovaj je objekt ponovo otvorio svoja vrata Sajmu lova, ribolova i turizma. U ovaj novi prostor dolazi sve više izlagača i lovačkih i ribolovnih saveza, što je naravno i bio cilj njegove izgradnje, a po broju manifestacija održanih u 2023. i već sada početkom 2024. možemo reći da potpuno ispunjava svoju svrhu. Zadovoljstvo nam je ponovo imati SALORI u ovom prostoru, koji se već 19. godinu održava u Osijeku i postaje sve važniji i veći. Vjerujem da će ovaj vikend biti bogat posjetiteljima jer doista ima kvalitetan program za sve zaljubljenike u prirodu, lov i ribolov", izjavila je Nataša Tramišak, koordinatorica Gospodarskog centra za Osječko-baranjsku županiju.

Ubrzo nakon svečanog otvorenja unutrašnjost Gospodarskog centra ispunila se posjetiteljima, koji su došli pogledati novitete koje nude brojni izlagači. Sajam i ovaj put obiluje mnogim popratnim sadržajima, predavanjima, natjecanjima, prezentacijama i degustacijama.

Inače, ulaznica za sajam stoji pet eura za sva tri dana za odrasle, a za djecu do 15 godina ulaz je besplatan.

Ivica Korman
PAVIĆ: U OBŽ-u JE ČAK 107 LOVIŠTA
“Osječko-baranjska županija ima najkvalitetnija lovišta, veliko bogatstvo šuma i voda, a ova je manifestacija prigoda za dodatnu promociju kontinentalnog turizma. Poznato je da je u Hrvatskoj registrirano gotovo 69.000 lovaca, a ribiča je više od 76.000, tako da ovakva promocija itekako ima smisla. U Hrvatskoj je oko 1065 lovišta, od čega je 107 u Osječko-baranjskoj županiji”, rekao je Mladen Pavić državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike