Sport
PRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri imaju popravni ispit u posljednjem domaćinstvu osnovnog dijela prvenstva
Objavljeno 28. ožujka, 2024.

Prije pet dana su ispustili (prepustili) vodeću poziciju u prvoligaškom poretku. Povratak na vrh ne jamče ni pobjede u dvije posljednje utakmice osnovnog dijela prvenstva. Košarkaši s Drave nakon neočekivanog kiksa u Zadru ne bi danas trebali imati tešku zadaću u sklopu 25. kola. U Malu dvornu Gradski vrt (17 sati) stiže Crikvenica, ali u Vrijednosnicama Osijek još su pod dojmom posljednjeg podbačaja.



Poskliznuće Brokera na Višnjiku spada u neugodna iznenađenja. Bez obzira na to što Jazine Arbanasi nisu bezazlena momčad, donedavni lider morao je biti pametniji i pragmatičniji prošle subote. Kada imaš u trećoj četvrtini vodstvo od 15 poena, ako misliš da si ozbiljna momčad, moraš znati kontrolirati utakmicu i mirno je privesti kraju. No u osječkim redovima sve je bilo suprotno. Brzoplete akcije, nepromišljeni šutevi za tri poena, loša obrana, sve je to pomoglo mladim Zadranima da se vrate u utakmicu i na kraju kreiraju zasluženu senzaciju. Nije Osječanima na ruku išao ni sudački kriterij (Jazine su ispucale čak 39 slobodnih bacanja, gosti samo deset, tercet u sivom možda se nije proslavio, ali krivnju za poraz snose isključivo igrači i trener, i nitko više.

- Vaditi se na sudački kriterij ne smije biti alibi. Jednostavno, nakon što smo stekli visoku prednost, prestali smo igrati. U završnici smo vukli isključivo loše poteze. Suparnik je to osjetio, namirisao da bi mogao sve okrenuti i to mu je pošlo za rukom, svojom, ali više našom zaslugom. Napucavali smo se tricama, htjeli smo prečacem do pozitivnog rezultata, ali ovaj put nije išlo. U nekim prijašnjim utakmicama smo se izvukli, sada to nismo uspjeli. Sami sebi smo sada otežali situaciju - kaže trener Domagoj Kujundžić, koji ne bježi ni od svojeg dijela krivnje za neplanirani poraz.

- Neki su igrači igrali previše u Zadru, neke sam nakon pet minuta odlučio poštedjeti napora. Robert Kujundžić prethodni je dvoboj igrao nakon što je primio infuziju, još se nije potpuno oporavio, a u završnici ga nisam htio hladnog vratiti na parket. Valjda smo iz ovoga svi izvukli i neke pouke - nada se trener Osječana, koji bi se danas trebali vratiti u pobjednički ritam. Posljednje domaćinstvo osnovnog dijela prvenstva ne bi smjelo biti zahtjevno. Crikvenica je sastav iz donjeg doma, koja je osigurala ostanak i prva je iznad crte, na 12. poizciji. Domaćin je na drugoj, s nadom da bi se nekako mogao vratiti na vrh.

- Ostale su nam do doigravanja još dvije utakmice (nakon Uskrsa gostuje se kod Samobora), naravno da želimo dobiti obje. Crikvenica se prije svega mora ozbiljno shvatiti, kvaliteta je na našoj strani, ali bila je nominalno i u Zadru, pa se nismo proslavili. Dvije pobjede neće biti dostatne za povratak jedinice, jer mora se dogoditi i bar poraz Kvarnera 2010. Ne znam koliko je to sada realno, ali mi moramo odraditi naš dio posla - smatra Domagoj Kujundžić, trener košarkaša s Drave. N. Benčina
PRIJE USKRSA U TRI TERMINA
Pretposljednje kolo ne igra se za vikend, već uoči nadolazećeg blagdana. Prvi dvoboj 25. runde odradili su već Jazine Arbanasi i Hermes Analitica (85:98). Tri su dvoboja odigrana jučer (srijeda), kada je svoju gostujću obvezu odradila i Marsonia kod Ribola Kaštela. Dan prije na predah su otišli Omiš Čagalj Tours - Samobor i Mladost Zagreb. Danas se igraju preostali susreti, derbi je sudar Gorice i Kvarnera 2010, a u okršaju budućih drugoligaša sastaju se Stoja i Podstrana.

Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike