Sport
MASAKR U MOSKVI KAO UPOZORENJE

Privremene kontrole na njemačkim granicama
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
Njemačka će uvesti privremene granične kontrole kao dio pojačanih sigurnosnih mjera u vrijeme Europskog nogometnog prvenstva, čiji je domaćin, izjavila je ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser. Euro počinje 14. lipnja i trebao bi privući 2,7 milijuna navijača na stadione i do 12 milijuna na različitim javnim događajima diljem zemlje.

- Za Euro još jače udružujemo snage sigurnosnih tijela i pripremamo se za moguće prijetnje. Tijekom turnira provodit ćemo privremene granične kontrole na svim njemačkim granicama kako bismo spriječili ulazak potencijalno nasilnih aktera - kazala je Faeser.

To je reakcija na masakr na koncertu u Moskvi, u kojem je ubijeno najmanje 139 ljudi, a 180 ih je ranjeno. Zapadne obavještajne službe povezale su napad s militantnom skupinom Islamska država, a Francuska je nakon napada objavila da podiže upozorenje na terorističke prijetnje na najvišu razinu. Njemačka već ima privremene kontrole na svojim granicama s Poljskom, Češkom, Austrijom i Švicarskom u sklopu borbe protiv bandi krijumčara migranata.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike