Sport
RK NEXE

Podignuti formu uoči Neckara i Zagreba
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
To je na neki način slavonski derbi jer mi smo tu ‘komšije’, kazao je trener Našičana

Vezani članci

BJELIN SPAČVA VINKOVCI - NEXE

Cilj je pružiti što jači otpor našim gostima

Dobio je Veselin Vujović konačno nešto na vremenu nakon dolaska u Našice. Stanka u prvenstvu između ostaloga iskorištena je za odigravanje prijateljske utakmice protiv rukometaša mađarskog Csurgoija.



Nije Vujović tijekom prvenstvene stanke imao sve igrače na raspolaganju. Nedostajali su reprezentativci svojih zemalja. Nakon povratka u Našice najbolje raspoložen bio je Dominik Kuzmanović, koji se s reprezentacijom Hrvatske plasirao na Olimpijske igre. Vujovića je sigurno razveselila njegova dobra forma i tijekom toga reprezentativnog tjedna. Trebat će ne samo od Kuzme nego od svih igrača NEXE-a najviše izdanje u onome što slijedi. U utorak NEXE dočekuje Rhein Neckar Lowen u play-offu za plasman u četvrtfinale Europske lige. Uzvrat je tjedan dana poslije u Heidelbergu, a nakon toga slijedi veliki derbi, prvi okršaj sa Zagrebom ove sezone. Kao odlična uvertira svim kasnijim izazovima rukometašima NEXE-a koristit će i gostovanje u Vinkovcima. Slavonski derbi Lige za prvaka u kojem će Našičane dočekati Bjelin Spačva Vinkovci.

- To je na neki način slavonski derbi jer mi smo tu komšije i zato bih volio da se obje ekipe prikažu u što boljem svjetlu - poručio je trener NEXE-a Veselin Vujović, koji ima određenih problema s ozljedama igrača koje mora sanirati do prve utakmice protiv Rhein Neckar Lowena. Za predstojeću utakmicu u Vinkovcima ima dovoljno kvalitetnih igrača na raspolaganju koji mogu završiti susret u svoju korist.

- Spačva je stabilan prvoligaš. Ima ekipu koja može igrati protiv nas, a nakon što smo izgubili od Sesveta svi se dodatno motiviraju i kod svih vlada uvjerenje kako nas mogu dobiti pa ne sumnjam da će s takvim razmišljanjem ući u susret i igrači Spačve. Ono što je meni bitno za ovu utakmicu je podići razinu forme uoči onoga što nam slijedi poslije gostovanja u Vinkovcima, poručio je Vujović.

Na raspolaganju će imati Bornu Manci Mičevića. Vidjet ćemo kako je Vujović zamislio njegovu ulogu. Kod prethodnog trenera Branka Tamšea dominantno ga je koristio u obrani, ali nikako nije zanemario ni Bornine napadačke mogućnosti. Manci-Mičević je jedan od igrača koji je proveo na posudbi u Vinkovcima tako da mu je teren na kojem će biti odigrana utakmica itekako poznat.

- Spačva je dobro uigrana momčad, ali na nama je da postavimo naš ritam i tempo i agresivnošću u obrani natjerati ih na tehničke pogreške koje će rezultirati lakim golovima. Znamo dobro što Spačva može. Uigrani su, igraju jako čvrstu obranu, a sve je popraćeno i standardnim obranama Kolara na golu, tako da nas očekuje zahtjevna utakmica - rekao je Manci-Mičević očito ne propustivši priliku još jednom ne pohvaliti svoga prijatelja Sandra Kolara. Vratar Spačve i desni vanjski NEXE-a odrasli su u istom susjedstvu u Vatrogasnom naselju u Osijeku, a godinama su zajedno trenirali u RK-u Osijek prije negoli su ih životni i sportski putovi poslali svakog na svoju stranu. Nedaleko od Osijeka. Jednog u Našice, a drugoga u Vinkovce.

Krešimir Lacković
Nije Vujović tijekom prvenstvene stanke imao sve igrače na raspolaganju, ali sad su svi u Našicama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike