Osijek
OKUPLJANJE NA TRGU ANTE STARČEVIĆA

Dan narcisa prve proljetne subote
Objavljeno 22. ožujka, 2024.

Dan narcisa, humanitarna i javnozdravstvena akcija već desetljećima poznata našim sugrađanima, obilježava se tradicionalno prve proljetne subote, kako će biti i 23. ožujka, od 10 do 13 sati, na Trgu Ante Starčevića uj Osijeku.


“Narcisi, simbol proljeća, života i nade, u našoj zemlji su uvelike prepoznatljivi i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, kao i podrške svim onim ženama koje su od raka dojke oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u vezi s preventivnim pregledima i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju", ističe Nikola Kraljik, dr. med., spec. javnog zdravstva, tajnik Gradske lige protiv raka Osijek i koordinator Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke i ranog otkrivanja raka vrata maternice.


Organizatori su Mammae Osijek - klub žena liječenih na dojci, Gradska liga protiv raka Osijek i NZJZ Osječko-baranjske županije, u suradnji sa KBC-om Osijek, DZ-om Osječko-baranjske županije - Patronažnom službom, Medicinskom školom, ILCO-Osijek, IK Javorom, Udrugom žena oboljelih od karcinoma jajnika "JA KA", Studentskom sekcijom za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta, predstavnicima Grada i Županije.


Podsjetimo kako je u tijeku 8. ciklus pozivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke. Pozivaju se žene u dobi od 50 do 69 godina koje na kućnu adresu dobivaju kuvertu s pozivnim pismom na besplatnu mamografiju, kupovnicom i edukativnom brošurom. I.R.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike