Sport
LORENA BALIĆ, PRVA TOPNICA BIJELO-PLAVIH

Naš novi trener odmah na prvom treningu znao je imena gotovo svih igračica
Objavljeno 22. ožujka, 2024.

Nogometašice Osijeka u nedjelju u Velikoj Gorici od 14 sati službeno nastavljaju drugi dio prvenstva u SuperSport Prvoj HNL za žene premda su već odigrale tri utakmice.



Uspješno su apsolvirale dvije zaostale prvenstvene utakmice protiv Agrama i Donata, a pravi test imale su protekle nedjelje u Splitu protiv Hajduka u četvrtfinalu Kupa. I ta je utakmica uspješno i uvjerljivo okončana, pobjedom Osječanki od 3:0.

- To je bilo, mogu reći, finale prije finala, jer ove godine smatram Hajduk našim najvećim rivalom. Nije bilo lako prvih pola sata. Jako je puhalo, a sve nas je pogodila i neka viroza, pa nije bilo lako odigrati. Sve je lakše kada se na vrijeme pogodi. Onda ti se obično sve otvori - pričala je Lorena Balić, koja je upravo svojim pogotkom i "otvorila vrata" prošle nedjelje na Poljudu.

Utakmicu je s klupe vodio Goran Nikić, novi trener Osječanki. Kakvi su prvi dojmovi?

- Super. Stvarno mislim kako smo kliknuli s njim. Pokazao se kao veliki znalac i svima nama autoritet. Promijenio je i sustav, igramo u rombu 3-4-3, prilagodio je to profilu igračica, premda, morate znati, ponaša se prema svima jednako. Mlada ili starija igračica, s većim ili manjim iskustvom, svima jednako pristupa.

Lorena je otkrila još jedan zanimljiv detalj vezan uz novog trenera.

- Na prvom treningu znao nam je gotovo svima imena i prezimena! Već je bio spreman. Odgledao je našu utakmicu s Agramom, dobro je sve analizirao. Ma čovjek stvarno zna. Pa Crvenu Zvezdu ostavio je sedam bodova prednosti ispred Spartaka, koji je godinama prvak Srbije.

Imate i vi lijepu zalihu uoči početka drugog dijela sezone?

- Imamo šest više od Splita i osam od Hajduk, koje smatram, kao što sam rekla, najvećim konkurentima ove sezone. Gorica je mlada, poletna ekipa, ali mislim da je jasno kako smo mi u toj utakmici favoriti. Teže stvari nas očekuju nakon te utakmice. Imat ćemo devet derbija. Svaka sljedeća utakmica bit će nam derbi. Slijede Split, pa Dinamo, pa Hajduk, pa nam počinje doigravanje za prvaka.

Cilj je obrana prvenstva, ali i Kup?

- Naravno. U prvenstvu moramo zadržati prednost, a Kup nam je stvarno ove sezone izazov. Cilj nam je nakon sedam godina i taj trofej vratiti u Osijek.

Šest godina zaredom Lorena je i najbolja strijelkinja Prve HNL za žene. Ima li možda i osobne ciljeve obraniti i sedmi put titulu najbolje strijelkinje lige? Trenutno je drugoplasirana s 15 pogodaka. Pogodak manje od klupske suigračice Izabele Lojne i Andreje Grebenar iz Hajduka.

- Vjerujte, meni osobna statistika ne znači puno. Gledam samo da što više vrijedno radim i treniram, a onda ti se to sve vrati i kroz pogotke.

Ovih dana baš dosta trenira. I sa seniorskom ekipom, ali i kao trenerica najmlađih kategorija ŽNK-a Osijek.

- Istina, po cijeli dan sam na igralištu. Ma moje curice su vam stvarno super. Igrale smo ovih dana prijateljske utakmice s Metalcem i Mursom te pobijedile. I one su počele pobjeđivati - zaključila je napadačica Osijeka. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike