Sport
POČINJE DOIGRAVANJE U FUTSALU

Prvi nositelj? Znam da ga možemo iznenaditi
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Hakleri s Drave dobili su najtežeg protivnika u doigravanju, jer Square je uvjerljivo najbolje odradio ligaški dio sezone

Potvrdili su ga tek u posljednjem kolu, ali malonogometaši Osijeka i drugu godinu zaredom u doigravanje za prvaka države kreću s osme pozicije. To znači da je četvrtfinalni protivnik najteži mogući. Riječ je o sastavu koji je najbolje odradio osnovni dio elitne futsal FAVBET lige. Square je najuvjerljivije odradio 18 rundi, u kojima je skupio 37 bodova, šest više od najbliže konkurencije. S druge strane, Osijek je osmu poziciju potvrdio s 19 bodova, gotovo upola manje od svog večerašnjeg domaćina u Gospinu polju.



Optimizam na jugu


Hakleri s Drave su na hrvatski jug otišli s optimizmom, stanje i razlika na tablici uopće ne utječu na njihovo raspoloženje uoči prvog dvoboja četvrtfinalne serije. Osječani su svoj glavni cilj ostvarili, osigurali su ostanak i doigravanje. Sve više bit će bonus, kojeg se trener Saša Voldin i njegovi igrači nemaju namjeru odreći unaprijed.

- Ono što smo zacrtali prije početka sezone uspjeli smo ostvariti na parketu. Stoga u doigravanje ulazimo bez opterećenja, koje smo, primjerice, imali prije tjedan dana, kada smo u posljednjem ligaškom kolu morali svladati Uspinjaču. Pokazali smo da možemo igrati i pod pritiskom, ali on je u četvrtfinalu ipak na strani našeg protivnika, koji ulazi u doigravanje kao prvi nositelj. Ovo je ipak nova faza natjecanja, a u njoj ćemo pokušati iznenaditi - jasan je trener Voldin, koji u Dubrovnik ipak nije poveo sve svoje adute. Kod kuće su zbog ozljede, odnosno poslovnih obveza, ostali Petrušić i Damjanović.

Brzina je vrlina


No, za razliku od prije godinu dana, kada su također u četvrtfinalu igrali protiv prvog nositelja (tada Novo Vrijeme), strateg Osijeka ipak ima na raspolaganju širu rotaciju, koja ga je prošlog proljeća koštala i moguće senzacije.

- Šteta što nismo kompletni, ali nema kukanja i traženja alibija. Roster nam je širok i kvalitetan, stoga vjerujem da se možemo nositi i s prvim nositeljem - smatra trener Osijeka, koji je u dvije utakmice ligaškog dijela protiv Squarea pokazao da mu optimizam nije bez pokrića. Na Gospinom polju domaćin je slavio sa 4:2, a na Zrinjevcu nije bilo pobjednika (4:4).

- Uloga favorita, realno, na njihovoj je strani. Čvrsta je to momčad, imaju dva kvalitetna Brazilca, reprezentativnog vratara i sjajnog pivota. S druge strane, naš adut je brzina, ako u tranziciji budemo na razini, možemo računati i na pozitivan ishod - prognozira Voldin. Hoće li i biti tako, saznat ćemo večeras od 18.30, kada počinje ogled Square – Osijek. U petak još igraju Stanoinvest Futsal Pula (2) i Crnica (7), a subotnji program čine Futsal Dinamo (3) – Torcida (6) i Olmissum (4) – Novo Vrijeme (5).

Nino Benčina
LANI VEĆ BILI NA KORAK DO SENZACIJE
Prošlog je projeća Osijek također u play-offu igrao protiv prvog nositelja. Novo Vrijeme bilo je apsolutni favorit, ali je teškom mukom prošlo dalje. U prvoj utakmici Makarani su slavili 1:0, a na Zrinjevcu je nakon 1:1 pobjednik odlučen nakon šesteraca (5:3). U majstorici Osječani su imali vodstvo od 4:1, ali nisu izdržali, te su na kraju sezonu zaključili porazom od 7:5. Tada su pali zbog kratke rotacije, a to ove sezone nije problem.

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike