Novosti
GRBIN: KOALICIJA SE ZOVE “RIJEKE PRAVDE”

SDP koalicijskim partnerima daje od sedam do osam mjesta u Saboru
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Predsjedništvo SDP-a u srijedu navečer definiralo je sporazum s koalicijskim partnerima za izlazak na izbore, kao i mjesta na listama, kazao je u četvrtak čelnik te stranke Peđa Grbin. "Naša koalicija zvat će se ‘Rijeke pravde‘, a rijeke pravde dolaze 17. travnja, u proljeće, Hrvatska će nakon tog dana biti bolja", poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za novinare. Na sjednici predsjedništva stranke, istaknuo je, definirali su mjesta na listama u svim izbornim jedinicama s koalicijskim partnerima, ali ne i njihova imena, o čemu će raspravljati u ponedjeljak na Glavnom odboru SDP-a. Napomenuo je da će se predizborni koalicijski sporazum parafirati nakon što ih partneri obavijeste da su njihova stranačka tijela donijela odgovarajuće odluke, a očekuje se da bi to moglo biti već u petak. "Rasprava na Predsjedništvu SDP-a bila je iskrena i otvorena, upozoreno je na dobre i loše stvari, ali je odluka donesena velikom većinom glasova", kazao je. Neslužbeno se moglo čuti da su protiv glasali Sabina Glasovac i Ranko Ostojić, ali Grbin nije htio prepričavati detalje sjednice. "SDP kreće u pobjedu, koalicija ‘Rijeke pravde‘ kreće u pobjedu i Z…, ne smijem to reći, kreće u pobjedu", najavio je lider SDP-a, iskoristivši priliku da građane Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka i Varaždina pozove na oporbene prosvjede u subotu u 11 sati. "Pozivam građane da s nama kažu da im je dosta laži, korupcije i HDZ-a i da iziđu na izbore jer bez njih nema rijeke pravde. Isto tako, pozivam ih da, zajedno sa svim građanima, izađu na izbore. Bez njih nema rijeke pravde. Hrvatska mora biti bolja za pojedince, a ne za brojne druge koji su se okoristili i nadam se da će zbog toga odgovarati", pozvao je.

Upitan je li SDP bio previše darežljiv prema partnerima, jer bi mogli dobiti od sedam do osam ulaznih mjesta u Sabor, a sami ne bi mogli ući u parlament, odgovorio je: "Neki će reći da sam previše, neki da nije dovoljno, istina je u oku promatrača." Govoreći o predsjedniku Milanoviću i njegovu sudjelovanju u kampanji, kazao je da on u njoj ne smije sudjelovati, a SDP je stranka koja poštuje Ustav i na vlastitom primjeru pokazuje da Hrvatska ne može postati bolja ako se uništavaju institucije. H
PREGOVORI S MOŽEMO! JOŠ TRAJU
Grbin je onima koji su napustili koaliciju poželio uspjeh na izborima, a razgovori s Možemo! o točkastoj koaliciji u četvrtoj, petoj, sedmoj i devetoj izbornoj jedinici vodit će se još nekoliko dana. Grbin je rekao da se na stranačkim tijelima nije razgovaralo o tome hoće li se Milanović kandidirati na europarlamentarnim izborima, što mu zakoni Ustav ne priječe, te je li možda na stolu opciju da u posljednji trenutak prije predaje lista podnese ostavku na dužnost predsjednika Republike.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar

STATISTIKA TRŽIŠTA RADA

Prosječno 1,6 milijuna zaposlenih

Najčitanije iz rubrike