Sport
KARATE-KUP SLOVAKIA

Katia Šegavčić nastupila ozlijeđena i na kraju osvojila brončanu medalju
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Članovi osječkih karate-klubova sudjelovali su na prestižnom turniru u Bratislavi, gdje je održan 44. Grand prix Slovakia. Na natjecanju su nastupili članovi KK Esseker, Karate akademija i članica Hrvatskog sokola Katia Šegavčić, hrvatska reprezentativka u katama, od koje su i bila najveća očekivanja. Premda je nastupila s neugodnom ozljedom, u konkurenciji 52 juniorke iz 11 zemalja osvojila je odlično treće mjesto i brončano odličje, a upravo ju je ozljeda spriječila da nastupi u finalu protiv domaće predstavnice Mišele Simone. Prije toga imala je odličan nastup u čak šest kola. Bila je Katiji to odlična priprema za Prvenstvo Hrvatske, koje će se 13. travnja održati u Rijeci.

Međunarodni ispit imali su i članovi KK Esseker, Lara Gudelj u katama za kadetkinje i Marino Đukić u borbama za kadete do 70 kg, a u mlađim uzrastima Petra Pukljak u katama i Eva Fišek u borbama do 47 kg. Lara Gudelj je u prvom kolu izgubila od Austrijanke, koja je, na žalost, izgubila u polufinalu, te Lari nije osigurala mogućnost repesaža. Marino je u prvom meču dobio predstavnika Bugarske s uvjerljivim rezultatom, 8:0. U drugom krugu je prošao predstavnika Bugarske sa 6:0, no u trećem je izgubio od Poljaka, koji je ulaskom u finale "pogurao" Marina u repesažnu borbu, u kojoj je izgubio, te je ostao bez medalje, ali se njegov nastup svakako može okarakterizirati dobrim. Petra Pukljak u katama je u prvom krugu prilikom izvedbe kate imala debalbs, te je izgubila od Mađarice i nije dobila mogućnost repesaža, a Eva Fišer nastupila je u borbama do 47 kg, te je u prvom meču izgubila od Ukrajinke.

Članovi Karate akademije Osijek nastupili su u borbama u mlađim uzrastima. Josipa Ćuk u konkurenciji U12 do 35 kg, Brigitte Černohorski u U10 do 27 kg, Sara Čupić u borbama U8 + 28 kg, Lana Mesić u konkurenciji U10 do 27 kg, Luka Mesić u borbama U12 + 40 kg, Ange Ogrebić u bobama U12 - 35 kg, Tena Ogrebić u - 24 kg i Fran Vukmanić u borbama U14 u kategoriji do 40 kg. Zlatnom medaljom okitila se Tena Ogrebić pobijedivši predstavnice Slovačke, Poljske, Ukrajne te u finalu i predstavnicu Poljske. Srebrom se okitila Sara Čupić. Lana Mesić zauzela je sedmo mjesto, Josipa Ćuk nakon pobjede u prvom kolu nad domaćom predstavnicom u drugom je kolu tijesno poražena od Njemice. Brigitte Černohorski poražena je u prvom kolu od predstavnice Ukrajine, a od Ukrajinca je u prvom kolu izgubio i Luka Mesić. Ante Ogrebić pobijedio je u prvom kolu Slovaka, u drugom je bio bolji od Ukrajinca, ali je drugi Ukrajinac za njega bio koban, te nije dobio priliku borbe u repesažu. Fran Vukmanić sjajno je svladao predstavnika Slovačke, ali je i za njega koban bio predstavnik Ukrajine. U svakom slučaju, bilo je to jako dobro međunarodno iskustvo za sve osječke karatašice i karataše.

K.Lacković
Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike