Osijek
IZGRADNJA NAPREDUJE PLANIRANOM DINAMIKOM

Prvi će vrtić na Uskim njivama primiti sedam skupina djece
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Izgradnja najvećeg od tri nova dječja vrtića, onog u Kutinskoj ulici na Uskim njivama, napreduje planiranom dinamikom. Završetak se radova očekuje do kraja godine, a primit će sedam odgojnih skupina (uključujući i jasličke), predvidljivo ukupno 140 djece. Jedina je nepoznanica koje će ime vrtić dobiti.

Sažetak je to obilaska gradilišta prvog vrtića u navedenom dijelu grada gradonačelnika Ivana Radića, njegovih zamjenika i pročelnika upravnih odjela. Investicija je vrijedna 1,9 milijuna eura, a realizira se odobrenim sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u iznosu od nepovratnih 1,3 milijuna eura. Grad Osijek dodatno će iz svojih izvora financirati njegovo opremanje.


- Za izgradnju triju novih vrtića i dviju nadogradnji iz NPOO-a odobreno nam je 4,2 milijuna eura, od ukupne vrijednosti tih investicija koja iznosi 6,5 milijuna eura. U proteklih 30 godina Grad Osijek izgradio je dva vrtića, a mi ćemo samo u ovom četverogodišnjem mandatu izgraditi pet - pohvalio se Radić.

Ana Mihaljević, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, pojasnila je kako je kako će novi vrtić primiti sedam odgojnih skupina, dakle dovoljan broj jasličkih i vrtićkih.

- Čim ovaj vrtić bude završen i opremljen, novi će korisnici ući u njega, što znači da nećemo čekati početak iduće pedagoške godine - izjavila je Mihaljević te najavila kako će javni poziv za upis u nadolazeću pedagošku godinu biti objavljen u travnju.

Goste je kroz gradilište proveo Boris Benić, glavni inženjer gradilišta, uime vukovarske tvrke Panon-gradnje, naglasivši da, što se tiče građevinskog dijela, roh-bau izvedba trebala bi biti dovršena do lipnja.

Gradonačlenik Ivan Radić podsjetio je kako ga je, kada je 2021. godine preuzeo odgovornost za upravljanje Osijekom, dočekala velika lista čekanja u vrtićima.


- Potom smo reogranizacijom postojećih skupina i iskorištenjem domarskih stanova uspjeli u tome da smo ove godine ispoštovali zakonsku normu pa smo upisali svu djecu "4+" i svu djecu sa zaposlena oba roditelja. U ovom trenutku tako imamo najviše upisane djece, njih 1004. Sve je to pratilo i zapošljavanje 80 odgojiteljica, tako da sada Grad Osijek izdvaja za tu namjenu 9,5 milijuna eura. U mandatu mog prethodnika taj je iznos bio 5,5 milijuna eura - podcrtao je gradonačelnik.

Tu su i drugi planovi vezani uz vrtiće - za energetsku je obnovu vrijednu 2,5 milijuna eura prijavljen vrtić na Mačkamami, a Fond za zaštitu okoliša odobrio je 905 tisuća nepovratnih sredstava. U Dječjem vrtiću Maslačak nedavno je rekonstruirano dvorište s devetnaest novih igrala, u vrijednosti od 75 tisuća eura. Na sličan se način planira uređenje dvorišta vrtića Krijesnica. Naposljetku, gradonačelnik je podsjetio na to da su napravljena i dva velika tematska igrališta za najmlađe sugrađane na Sjenjaku i u Donjem gradu.
Dario Kuštro
Ivan Radić

gradonačelnik

Dječji vrtić Osijek ove će godine obilježiti svojih 50 godina djelovanja i ta će lijepa obljetnica biti dočekana s pet novih vrtića koje ćemo sagraditi u četverogodišnjem mandatu.

VRTIĆ U ŠKOLSKOJ
Gradonačelnik Radić izvijestio je kako je Visoki trgovački sud u Zagrebu donio presudu u korist Grada Osijeka, prema kojoj dosadašnji korisnik gradskog prostora u središtu, srednja škola (Privatna gimnazija Gaudeamus u Školskoj ulici, nap. a.), nakon što je istekao ugovor, mora Gradu vratiti u posjed taj prostor.

“Uskoro ćemo ga prenamijeniti za jaslice i vrtić”, najavio je.

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

Najčitanije iz rubrike