Sport
LIJEPO IH JE OPET VIDJETI ZAJEDNO

Mi, gdje god igramo,
ne želimo kvariti naš ugled
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
Ovo okupljanje ipak je u opuštenijoj varijanti, nadam se da će biti vremena i za rad i za šalu, kaže Joško Gvardiol

Reprezentacija se kompletirala, u utorak je izbornik Zlatko Dalić mogao početi trening sa svim igračima koje je pozvao na akciju za turnir u Kairu, koji će hrvatskim nogometašima poslužiti kao svojevrsni team building prije nastupa na Europskom prvenstvu ovo ljeta u Njemačkoj. Podsjetimo, na egipatskom će turniru, osim Hrvatske i zemlje domaćina, nastupati još Tunis i Novi Zeland.



Vatreni su ponovno na okupu nakon četiri mjeseca pauze, dobro ih je opet vidjeti zajedno, nakon što su u ponedjeljak u opuštenoj atmosferi predstavili nove komplete hrvatskih dresova i podružili se s navijačima, od jučer su krenuli s treninzima. U Zagrebu ostaju do četvrtka, a onda pravac Egipat.

U Dalićevu kadru nema ozlijeđenih Šuatla i Baturine, s momčadi je ozlijeđeni Ivan Perišić, a ono što se izbornik nada je da više neće biti ozljeda, bolesti i povlačenja igrača s pretpoziva.

- Sretan sam što smo se ponovno okupili, uvijek mi je drago vidjeti svoje suigrače. Ovaj put ipak u nekoj opuštenijoj varijanti, nadam se da će biti vremena i za rad i za šalu - kaže Joško Gvardiol, koji će i na predstojećim utakmicama zauzeti svoje mjesto u hrvatskoj obrani.

Iako turnir u Egiptu nema neku važnost, više služi za uigravanje i iskušavanje nekih varijanti i igrača, Dalić je naglasio kako je rezultat ipak važan. S njim se slaže i Gvardiol.

- Ne želimo kvariti naš ugled, cilj je izvući maksimum i da igrači koji manje igraju dobiju šansu da se nametnu. Ovaj turnir će sigurno poslužiti svrsi. Može li se na njemu nešto načiti? Nisam mislio toliko na sebe i svoje učenje, više sam se bazirao na ekipu u koju dolaze novi igrači, moramo se maksimalno posvetiti ekipi da budemo spremni i uigrani za Europsko prvenstvo.

Uz Gvardiola u utorak je pred novinare izišao i Mario Pašalić, iza kojega su dobre partije u dresu Atalante. Sezonu u Serie A nije počeo na najbolji način, ali sad ima sve veću minutažu i igra dobro.

- Spremamo se za Egipat, ovakve utakmice puno nam znače. To je opuštenija varijanta, kao što je Joško rekao, ali kada nosiš dres Hrvatske, onda svi prate i gledaju. Pokušat ćemo doći do što boljeg rezultata i u što boljoj atmosferi dočekati Euro - poručio je Pašalić.

Onda je stiglo pitanje o raspletu prvenstva SuperSport HNL-a. Obojica su se nasmijala i izrazila suprotne želje.

- Puno toga će odlučiti derbiji koji dolaze nakon pauze. Kao hajdukovac se nadam da će titula napokon doći u Split, ali Rijeka jako dobro stoji - kazao je Pašalić, a Gvardiolova je želja ostanak titule u Zagrebu.

- Sigurno da će biti zanimljivo pogledati utakmicu iz Manchestera, a ja se kao dinamovac nadam da će Dinamo pobijediti i osvojiti titulu.

Ivana Liović
Ne znam hoću li potpisati novi ugovor s Realom
 
Dok su hrvatski nogometaši u ponedjeljak u Zagrebu predstavljali novu garnituru dresova koja je naišla na, kako to obično kod nas biva, podijeljena mišljenja, kapetan Vatrenih Luka Modrić bio je glavna zvijezda sportskog dijela 13. izdanja “Sharjah Ramadan Majlisa”, simpozija vodećih arapskih i međunarodnih kulturnih, umjetničkih i sportskih djelatnika, koji je održan u amfiteatru Al Majaz u Sharjahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dalić je dao Luki slobodno da se naknadno pridruži reprezentaciji, a naš kapetan je na eventu pod pokroviteljstvom šeika Sultana bin Ahmeda Al Qasimija pričao o svojoj ljubavi prema nogometu, te kako je sve ove godine uspio ostati u svjetskom vrhu. Uz to, Modrić je otkrio kako nije siguran hoće li produžiti ugovor s Real Madridom iduće sezone.

- Ne postoji nitko bolji od Real Madrida. Ostale su momčadi, kao što znate, stepenicu ispod nas. Hala Madrid, ali ne znam hoću li produžiti ugovor s Realom - poručio je Modrić. Kapetan hrvatske vrste nosi dres madridskih Kraljeva od 2012. godine s kojima je osvojio čak 23 trofeja, pri čemu pet Liga prvaka.

Najčitanije iz rubrike