Crna kronika
IZMEĐU KAMENCA I POPOVCA

Pronašao ručnu bombu i tromblon tijekom šetnje
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
Zaboravljeno oružje svakodnevno prijeti. U ponedjeljak, oko 13.40, 29-godišnjak je, šetajući između mjesta Kamenac i Popovac na predjelu Banova Brda, pronašao tromblonsku minu M60 i ručnu bombu M52 P3. Minu i bombu preuzeo je policijski pirotehničar. Istoga dana oko 7 sati, u šumi u blizini mjesta Novo Zvečevo, 58-godišnjak je pronašao protupješačku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Policijski pirotehničar uništio ju je na mjestu nalaska.

Od 15. do 18. ožujka, na području u nadležnosti rada PU brodsko-posavske, evidentirana su dva slučaja dobrovoljne predaje oružja. Policijski pirotehničari došli su na adrese pozivatelja te na siguran način preuzeli tri ručne bombe M-75, dvije improvizirane ručne bombe i 144 komada nerasprskavajućeg streljiva kalibra 14,5 milimetara.

U ponedjeljak je građanin, na području općine Velika Kopanica, izorao minobacačku minu zaostalu iz Drugog svjetskog rata, koju je na siguran način preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. "Česti su slučajevi pronalaženja ubojitih sredstava, i najvažnije je ne dirati ih i ne pomicati, nego odmah pozvati policiju. Anonimnost je zajamčena te nema prekršajnih ni kaznenih sankcija, kako to vremenski neograničeno omogućuje kampanja ‘Manje oružja – manje tragedija‘, koja je i dalje aktualna", podsjećaju iz Policijske uprave brodsko-posavske.

S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike