Osijek
KLUB MAMMAE OSIJEK

Uplatite donaciju za izdavanje knjige uz 30. obljetnicu!
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
Klub žena liječenih na dojci Mammae Osijek djeluje već 30 godina, na adresi J. Leovića 4, u prostorijama ZS-a Drava. Klubom predsjeda Katica Andraši, a tajnica je Željka Kifer. Klupske se aktivnosti održavaju utorkom i četvrtkom, s tim što je utorkom od 16 do 18 sati predsjednica dostupna svim članovima, ali i svima ostalima koji imaju bilo kakva pitanja u vezi s bolestima dojke i preventivom. Također utorkom organiziraju tjelesnu aktivnost, društvene igre i ostalo prema dogovoru.

Četvrtkom od 16 do 18 djeluje kreativna radionica koju vodi Željka Kifer. U radionicu dolaze i pridružene članice, koje nisu operirane, ali žele pridonijeti klubu. Dobrodošle su i sve članice kojima se prilagodi rad u radionici, kaže Kifer, dodajući kako se mjesečni sastanak održava posljednje srijede u mjesecu u 17 sati.

Klub Mammae trenutno okuplja 56 članova s pridruženima. Uključuju se u razne manifestacije, među kojima su glavne Dan narcisa i Dan ružicaste vrpce. Tada klub na svojim štandovima s promomaterijima i kreativnim radovima prikuplja donacije nužne za rad i funkcioniranje. Četiri puta godišnje održavaju prigodne zabave na kojima, s pomoću tombole, takoder prikupljaju donacije. Posjećuju i manifestacije drugih udruga te imaju dobru suradnju s Pjevačkim društvom Zrinski. U svom klubu obilježavaju rođendane, godišnjicu operacije, Valentinovo, Dan žena i dr. "Svim tim aktivnostima nastojimo aktivirati članice za druženja, da nisu stalno u svijetu bolesti iako se, nažalost, moramo nositi sa svojim dijagnozama", kažu.

Klub Mammae želi izdati knjigu u povodu vrijedne obljetnice djelovanja. Ako želite uplati donaciju, to možete učiniti na broj računa: IBAN HR 6324020061100917951 (OIB 73728285865). I.R.G.
Najčitanije iz rubrike