Novosti
DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO:

Liste i kandidature do subote u Visokoj 15, od subote u zgradi Sabora
Objavljeno 19. ožujka, 2024.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je u utorak da će do  subote, 23. ožujka izborne liste odnosno kandidature, zaprimati u svojoj zgradi u Visokoj 15, a od subote u zgradi Hrvatskog sabora

 Od utorka, 19. do subote, 23. ožujka liste i kandidature zaprima od 9 do 15 sati.

U zgradi Hrvatskog sabora na Trgu svetog Marka 6, u subotu, 23. i nedjelju, 24. zaprimat će ih od 10 do 16 sati, u ponedjeljak, 25. i u utorak, 26. ožujka od 9 do 17 sati, a u srijedu, 27. i u četvrtak, 28. ožujka od 9 do 20 sati.

 Posljednjeg dana na predaju listi i kandidatura, na Veliki petak, 29. ožujka, zaprimat će ih od 9 sati do ponoći.

 Kod ulaska u Sabor sve osobe koje u njega ulaze moraju proći identifikacijsku i protudiverzijsku kontrolu.

 Iz DIP-a podsjećaju da predaju liste odnosno kandidata treba najaviti.

 Obrazac najave, koji je dostupan na DIP-ovoj mrežnoj stranici, popunjen se dostavlja DIP-u na adresu elektroničke pošte: dip@izbori.hr.

 Predlagatelji koji usprkos obavezi najave to ne učine, neće moći započeti sa predajom prijedloga sve dok DIP ne preuzme prethodne najave za to vrijeme.

 Rok za predaju listi i kandidatura teče do subote, 16. ožujka, a DIP-u su za sada stigle samo dvije kandidature, obje za 12. izbornu jedincu u kojoj svoje zastupnike biraju predstavnici nacionalnih manjina. Za danas je najavljena i treća, predložili su je birači koji su za zastupnika češke i slovačke nacionalne manjine kandidirali Vladimira Bileka. 

 

(Hina)

Najčitanije iz rubrike