Mozaik
GOTOVO 30 GODINA NAKON ŠTO JE UBIJEN

Tupac dobio zvijezdu na
holivudskoj Stazi slavnih
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Legendarni reper Tupac Shakur dobio je zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih u srijedu, gotovo tri desetljeća nakon što je ubijen u pucnjavi iz zasjede. Svečanošću je odana počast umjetniku koji je poginuo u dobi od 25 godina, nakon kratke, ali spektakularne karijere, u kojoj se od pomoćnog plesača uspeo do jedne od najutjecajnijih figura u hip-hopu.

- Stajati ovdje (i) predstavljati obitelj Shakur ispunjava moje srce čašću. Tupac je duboko u sebi znao da je oduvijek namijenjen za nešto veliko. I kao njegova mlađa sestra, imala sam taj privilegij da gledam kako se ta veličina stvara - rekla je Shakurova sestra Sekyiwa "Set" Shakur na otkrivanju zvijezde u Los Angelesu.

Poznat po svojim emocionalno intenzivnim stihovima i prirodnim darom za pozornicu, Shakur je prodao više od 75 milijuna ploča s hitovima poput "California Love" i "Change". Shakur je također postao ključna ličnost u rivalstvu između hip-hopa istočne i zapadne američke obale, koju su također poticali promotori. Iako je rođen u New Yorku, Shakur se kao tinejdžer preselio s obitelji u Kaliforniju. Postao je jedna od najprepoznatljivijih osoba na zapadnoj obali prije nego što je ustrijeljen, u rujnu 1996. u Las Vegasu. Okolnosti njegove smrti i dalje su nejasne. H
Možda ste propustili...

NOVI “TRUE DETECTIVE” STIŽE U SIJEČNJU 2024.

Jodie Foster istražuje na Aljasci

JOXE MARI AIZEGA RAVNATELJ BASKIJSKOG KULINARSKOG CENTRA

Baski jako cijene kvalitetnu hranu i organske proizvode

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRT: DRUGA SEZONA SERIJE “ŠUTNJA” KREĆE 4. LISTOPADA

Bogdan: Serije su dale prostora da se razmaše mašta, one su spasile film

2

U KINIMA DILJEM SVIJETA

“Psići u ophodnji” pomeli konkurenciju

3

NASTUPAJU DO KRAJA PROSINCA, A CIJENA JE ULAZNICE OKO 400 DOLARA

U2 u Las Vegasu otvorili dvoranu The Sphere