Mozaik
GOTOVO 30 GODINA NAKON ŠTO JE UBIJEN

Tupac dobio zvijezdu na
holivudskoj Stazi slavnih
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Legendarni reper Tupac Shakur dobio je zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih u srijedu, gotovo tri desetljeća nakon što je ubijen u pucnjavi iz zasjede. Svečanošću je odana počast umjetniku koji je poginuo u dobi od 25 godina, nakon kratke, ali spektakularne karijere, u kojoj se od pomoćnog plesača uspeo do jedne od najutjecajnijih figura u hip-hopu.

- Stajati ovdje (i) predstavljati obitelj Shakur ispunjava moje srce čašću. Tupac je duboko u sebi znao da je oduvijek namijenjen za nešto veliko. I kao njegova mlađa sestra, imala sam taj privilegij da gledam kako se ta veličina stvara - rekla je Shakurova sestra Sekyiwa "Set" Shakur na otkrivanju zvijezde u Los Angelesu.

Poznat po svojim emocionalno intenzivnim stihovima i prirodnim darom za pozornicu, Shakur je prodao više od 75 milijuna ploča s hitovima poput "California Love" i "Change". Shakur je također postao ključna ličnost u rivalstvu između hip-hopa istočne i zapadne američke obale, koju su također poticali promotori. Iako je rođen u New Yorku, Shakur se kao tinejdžer preselio s obitelji u Kaliforniju. Postao je jedna od najprepoznatljivijih osoba na zapadnoj obali prije nego što je ustrijeljen, u rujnu 1996. u Las Vegasu. Okolnosti njegove smrti i dalje su nejasne. H
Možda ste propustili...

KONCERT EDA SHEERANA GOTOVO RASPRODAN

Ostalo je još ulaznica za tribine zagrebačkog Hipodroma

KOMPILACIJA HITOVA ZA PEDESET GODINA KARIJERE

“Gold Collection” Marija Mihaljevića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONCERT EDA SHEERANA GOTOVO RASPRODAN

Ostalo je još ulaznica za tribine zagrebačkog Hipodroma

2

OMILJENI BRITANSKI GLAZBENI REDATELJ

Ove će godine Maverick Cinehilla biti Julien Temple, legenda rock-dokumentarca

3

KOMPILACIJA HITOVA ZA PEDESET GODINA KARIJERE

“Gold Collection” Marija Mihaljevića