Regija
ZAHUKTALI SU SE RADOVI

Dvorana će do kraja godine biti spremna za đake
Objavljeno 7. lipnja, 2023.
Dvodijelna dvorana s proširenim borilištem mnogo će značiti cijelu lokalnu zajednicu
BABINA GREDA



Na gradilištu uz Osnovnu školu "Mijat Stojanović" u Babinoj Gredi radi se punom parom. Radovi iz dan u dan napreduju i izgradnja školske sportske dvorane, koju mještani već godinama očekuju, sve je bliža završetku i danu kada će konačno otvoriti vrata.



Na početku drugog polugodišta u sljedećoj školskoj godini, u siječnju 2024., nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenici bi, kazao nam je načelnik Josip Krnić, napokon trebali imati u dvorani, čime će, napominje, biti ostvaren san generacija babogredskih školaraca. Desetljećima su vježbali u učionicama i predvorju škole, u neadekvatnom prostoru, a za nekoliko mjeseci imat će jednake uvjete i mogućnost razvoja i bavljenja sportom kao i njihovi vršnjaci u drugim općinama i gradovima. Standard obrazovanja bit će dodatno podignut na višu razinu. Osim za zdravije odrastanje djece, kojoj će otvoriti brojne mogućnosti, a koje im do sada nisu bile na raspolaganju, taj će objekt mnogo značiti i za sportske udruge te kulturni i društveni život Babine Grede, za cijelu lokalnu zajednicu. Gradnja dvorane u Babinoj Gredi, koja je godinama punila novinske stupce nakon što se 2014. s odlaskom tadašnjeg izvođača radova u stečaj, nedugo nakon što je uveden u posao, pretvorila u pravu trakavicu s brojnim peripetijama i velikom neizvjesnošću, konačno će biti privedena kraju.

- Zadovoljni smo dinamikom izvođenja radova i vjerujem da će u prosincu ova priča konačno biti uspješno završena, na zadovoljstvo ponajprije naših učenika, ali i svih mještana. Da smo od početka imali ovakvog izvođača, djeca bi nam već godinama koristila blagodati sportske dvorane - ustvrdio je načelnik Krnić.

Dodaje da su u tijeku unutarnji radovi, zaključivši da je povijesni dan za Babinu Gredu sve bliže.

Marija Lešić Omerović
PLAĆAJU MINISTARSTVO, ŽUPANIJA I OPĆINA
Početkom rujna 2021. godine Vukovarsko-srijemska županija je s Planum građanjem d. o. o. iz Vukovara potpisala ugovor za gradnju i opremanje dvodijelne sportske dvorane s proširenim borilištem Osnovne škole “Mijat Stojanović” u Babinoj Gredi. Na temelju sporazuma, projekt se financira sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Županije i Općine Babina Greda. Ministarstvo sufinancira 66 posto ukupne vrijednosti investicije, a Županija 24 posto. Preostalih deset posto osigurava Općina, a riječ je, kaže načelnik, o približno tri milijuna kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike