Regija
SAKRAMENT SVETE POTVRDE PRIMILO 44 DJEVOJAKA I MLADIĆA

Nesebičnost i ljubav - model života
Objavljeno 5. lipnja, 2023.
SLATINA - U prepunoj župnoj crkvi sv. Josipa požeški biskup msgr. Antun Škvorčević krizmao je 44 djevojaka i mladića na svečanome misnome slavlju koje je predvodio uz koncelebraciju svećenika Slatinskoga dekanata.

Nakon što je arhiđakon msgr. Vladimir Škrinjarić potvrdio da je provjera njihova znanja pokazala kako su "dostojni da ih Duh Sveti potvrdi za zrele vjernike", biskup Škvorčević u svojoj propovijedi naglasio je kako "život ne možemo dobiti kad ga sebično čuvamo, nego život se dobiva, rastemo na njegovoj razini, samo kad sebe cijeloga uložimo za drugoga, a to je ljubav. Onaj tko nikad nije bio spreman žrtvovati se za drugoga, tko nije položio sebe za drugoga, taj uopće nije iskusio koja se to punina u njemu nastani i postaje skladno, sretno biće kad tako učini". Potaknuo je biskup krizmanike neka žive nesebičnost i ljubav kao stil, kao model svoga života.

– Nemojte se dati zavesti pa da pričate priče neke hrvatske da ništa ne valja, da ništa se ne može. S Bogom se sve može - rekao je biskup Škvorčević i podijelio mladima sakrament svete potvrde, kojim se potvrđuje i osnažuje krsna milost, vjera i pripadnost Crkvi.

Na kraju misnog slavlja biskup je čestitao krizmanicima te je zahvalio svima koji su sudjelovali na tom slavlju. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike