Regija
DESET GODINA PODUZETNIČKOG INKUBATORA “PLINK”

Poduzetništvo razvija ruralne sredine
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
PLETERNICA”Poduzetništvo kao ključ razvoja ruralnih sredina” naziv jestručne konferencije kojom je prigodno obilježena deseta godišnjica rada pleterničkog inkubatora PLINK, na kojoj su se okupili predstavnici poduzetničkog sektora s područja cijele Požeško-slavonske županije. Program konferencije spoj je primjera dobre prakse gospodarstvenika i usluga koje poduzetničko-potporne institucije pružaju kao karika u prijavi na natječaje i podrška u svim fazama poslovanja.

”Ako svatko radi sam, može malo napraviti, ali ako se udružimo, možemo pomicati planine! Dokazali smo to i u našem PLINK-u”, rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, koja je u PLINK-u bila od prvih dana ustroja, te dodala: “Bilo je tada nekoliko stanara, cilj je bio popuniti ga i približiti svrsi, a to znači da PLINK bude mjesto gdje će se okupljati poduzetnici i obrtnici, gdje će u svakom trenutku dobiti potrebnu informaciju i pomoć pri izradi potrebne dokumentacije, pripreme za natječaje i drugo. U ovih deset godina prošlo je 45 stanara kroz inkubator i vjerujem kako je to dobar broj koji potvrđuje da inkubatori itekako trebaju, jer znamo kako je poduzetnicima upravo prvih nekoliko godina najkritičnije u poslovanju.”.

Važnost povezivanja istaknula je i županica Antonija Jozić te uz čestitku naglasila: “Sretna sam i ponosna što proslavljamo deset godina Poduzetničkog inkubatora ovdje u Pleternici, ali i više od dva desetljeća uspješnog poslovanja tvrtke Poduzetnički centar, koja je osnovana s jednim razlogom: raditi i pripremati razne projekte ne samo za grad Pleternicu već i za sve tvrtke, ustanove, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnike s područja grada.”

Na programu je konferencije bilo predavanje Nives Vargaševićna o uslugama poduzetničko-potpornih institucija, predsjednik HGK Požeško-slavonske županije Goran Šutalo izlagao je o temi “Snaga gospodarstva Požeško-slavonske županije”, a u nastavku o svojim viđenjima razvoja govorili su predstavnici tvrtki Alles d. o. o., Color grupa, Magma d. o. o. i Straga trans d. o. o. Na konferenciji su bili i učenici srednjih strukovnih škola iz Požege. B.S.T.
Možda ste propustili...

ZA ISTIM STOLOM POTREBNE I “BLATNE ČIZME” I LJUDI U ODIJELU

Privući mlade na školovanje u poljoprivredi i ostanak na istoku

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM GRADA POŽEGE I POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Program DiKa – društvene i kreativne radionice

ZNANSTVENO-STRUČNA MANIFESTACIJA

Baština staroperkovačkog govora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORAN ALADIĆ GRADONAČELNIK DONJEG MIHOLJCA

Interes ulagača pojačan je, uskoro nova radna mjesta

2

NAKON IZGRADNJE NOVOG DOMA ZA UMIROVLJENE SVEĆENIKE

Bivši Svećenički prenamijenjen je - postao je Kuća duhovnih susreta

3

ODLUKA VUKOVARSKE VLASTI

Kruzeri će iduće godine pristojbu plaćati 200 eura