Osijek
PROMOCIJA KNJIGE NA PRAVNOM FAKULTETU

Zaštita okoliša u zakonodavstvu
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira promociju knjige "Zakonodavstvo zaštite okoliša i održivi ekonomski razvoj u EU", čiji su urednici Dunja Duić i Uroš Ćemalović. Promocija će se održati u četvrtak (26. siječnja) s početkom u 13 sati u vijećnici Pravnog fakulteta.

Knjiga je nastala kao dio projekta "Zakonodavstvo u području zaštite okoliša i održivi ekonomski razvoj - stanje u Srbiji i dosadašnja iskustva Hrvatske kao članice EU", koji su zajedno proveli Pravni fakultet Osijek i Hanns-Seidel-Stiftung, a u suradnji s Institutom za europske studije Beograd.

U knjizi su obrađene sljedeće teme: Europska politika zaštite okoliša i Europski zeleni plan, Refleksije Europskog zelenog plana i Strategije "Od polja do stola" na nacionalne strateške planove održivog razvoja poljoprivredno-prehrambenog sektora i ruralnih prostora, Pravni značaj ekoloških poreza, Postupovni aspekti zaštite prava okoliša, Pravna regulacija zaštite okoliša od štetnih utjecaja prometa te Upravno-pravni aspekti prava na pristup informacijama o okolišu.

Autori su Biljana Činčurak Erceg, Ana Đanić Čeko, Emina Jerković, Rajko Odobaša, Paula Poretti, Uroš Ćemalović i Dunja Duić. Na promociji će o knjizi govoriti regionalni direktor za jugoistočnu Europu Zaklade Hanns-Seidel-Stiftung, Klaus Fiesinger, ravnateljica zagrebačkog ureda Zaklade Hanns-Seidel-Stiftung Aleksandra Markić Boban, dekan Pravnog fakulteta Osijek Tunjica Petrašević, Vladimir Ristanović s Instituta za europske studije Beograd i Melita Carević, profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike