Magazin
TJEDNI OSVRT

Pitanje za milijun dolara - Gdje se "gasi" Milanović?
Objavljeno 21. siječnja, 2023.

Kada se nečega ili, ne daj Bože, nekoga dohvati, ne staje! Ponekad je teško pohvatati i o čemu govori, a kamoli s kojim ciljem. Nakon svega mnogi se pitaju - što je tom čovjeku, na čemu je i gdje se uopće gasi. A u konačnici mnogi odustaju te i ne prate o čemu je u one man showu uopće riječ. Naravno, riječ je o našem, hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću.



Iako u politici ima svega, teško je ipak kad se prvog čovjeka države moraš i postidjeti. Tako je i ovih dana, nakon što je Predsjedniku, pa samim time i svima nama, iz Rusije stigla "čestitka s ljubavlju". Naime, ruski je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pohvalio hrvatskog predsjednika zato što je rekao da Washington i NATO preko Ukrajine vode rat protiv Rusije. "Iskreno, pošteno", rekao je Lavrov. Podsjetimo, Milanović je u više navrata govorio: "Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Afganistan", rekao je. "Plan ne može biti maknuti Vladimira Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi?" pitao se. U svojim stavovima nije usamljen, ipak izjavljivati takve paušalne navode nije nimalo diplomatski za jednog ozbiljnog državnika. A nakon što je Milanović opet glavna zvijezda ruskih prorežimskih medija, uslijedile su i brojne reakcije u domaćoj, a dijelom i svjetskoj javnosti. HDZ je na svojoj stranici napisao da su Lavrovljeve pohvale Milanoviću bile "posve očekivane" jer se potpuno poklapaju sa službenim moskovskim narativom. "Nema razlike između onog što tvrde Milanović ili Putin dok opravdavaju svirepu agresiju na Ukrajinu", objavio je HDZ. "Kremlj podjednako uživa i dok Milanović, opet i samo u korist ruskog nedemokratskog režima, pljuje po Europskoj uniji ili podmeće apsurdne teze o Hrvatima kao 'američkim robovima'. Zanimljivo će biti pratiti kako se sada koprcaju 'Karijesovi mališani' koji su bespogovorno slijedeći Milanovića odbili pomoći Ukrajini", dodali su iz HDZ-a.

Također, sažeti zaključak čak je dala i oporbena Ivana Kekin iz Kluba zeleno-lijevih zastupnika koja je rekla da bi se "svatko trebao zabrinuti ako ga pohvali izrazito visoki dužnosnik zemlje koja već gotovo godinu dana vrši agresiju na teritoriju druge zemlje s nemjerljivom štetom i ljudskim tragedijama".

Damir Gregorović
Možda ste propustili...

IRAN I IZRAEL: SMRTNI NEPRIJATELJI

Eskalacija rata u sjeni

Najčitanije iz rubrike