Osijek
DAN POLICIJE I SVETOG MIHOVILA

Bece: Riješeno je 82 % kaznenih djela i 49 slučajeva ratnog zločina
Objavljeno 30. rujna, 2022.
Dan policije i njezina zaštitnika svetog Mihaela te Dan Kapelanije svetog Jeronima Policijska uprava osječko-baranjska obilježila je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja u sjećanje na 60 poginulih i preminulih pripadnika te policijske uprave.

- Sjećamo se 60 poginulih pripadnika PU osječko-baranjske koji su svoj život položili na oltar domovine - poručio je načelnik Ladislav Bece, podsjetivši kako su ovakvi događaji prilike za sumiranje rezultata u proteklom razdoblju. Uz redovite policijske poslove, u proteklom smo razdoblju imali i više izazova, poput krize s migrantima, pandemije koronavirusa i dolaska raseljenih osoba iz Ukrajine. Sve smo to vrlo uspješno riješili - ocijenio je Bece, posebno istaknuvši kako je otkrivačka djelatnost, odnosno razriješenost kriminalnih djela, ove godine do sada 82 posto. Demantirao je neke primjedbe da policija nedovoljno radi na rješavanju ratnih zločina iz Domovinskog rata. "Policija intenzivno radi na tome, posebice posljednjih pet godina. Samo u devet mjeseci ove godine razriješili smo 49 takvih kaznenih djela, prijavili 18 počinitelja, od kojih smo dva uhitili, a još dva iz prethodnog razdoblja obrađivalo se u zatvoru. Nedostupno je 14 osoba", zaključio je načelnik Bece, napomenuvši kako će policija i dalje biti na usluzi svim građanima.

Zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić zahvalio je svim policajcima na žrtvi koju su dali u Domovinskom ratu uz želju da i nadalje tako predano obavljaju svoj posao. T.Prusina
DOBRA SURADNJA
Možemo reći da je Hrvatska, a time i Osječko-baranjska županija, sigurno područje jer se policija zaista dobro brine o sigurnosti svih građana. Vidimo da je sigurnost upitna u nekim velikim središtima europskih zemalja, što kod nas nije slučaj, poručio je zamjenik župana Mato Lukić, dodavši da Osječko-baranjska županija ima jako dobru suradnju s Policijskom upravom osječko-baranjskom, a takva će biti i u idućim mjesecima.

Vijence i svijeće kod spomen-obilježja na ulazu u upravnu zgradu PU osječko-baranjske položila su brojna izaslanstva, među kojima i ono ministra branitelja Tome Medveda te Grada Osijeka, Županije i udruga proizišlih iz Domovinskog rata. Obilježavanje Dana policije počelo je svetom misom u kapelici, a nastavljeno prigodnim programom u Policijskoj upravi.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike