Kultura
52. VARAŽDINSKE BAROKNE VEČERI U SKUPŠTINSKOJ DVORANI ŽUPANIJSKE PALAČE

Koncert studenata četiriju akademija
Objavljeno 29. rujna, 2022.
U okviru 52. Varaždinskih baroknih večeri u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održan je koncert mladih glazbenika, studenata četiriju hrvatskih akademija: Zagreba, Splita, Osijeka i Pule. U vrhunskoj glazbenoj poslastici uživali su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, maestro Davor Bobić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu, mr. sc. Davor Matačić, te mnogobrojni zaljubljenici u baroknu glazbu.

Zamjenica župana tom je prilikom naglasila kako su koncerti koji se već tradicionalno održavaju u Županijskoj palači iznimno dobro posjećeni, a Skupštinska dvorana je, prema riječima mnogobrojnih glazbenika koji su u njoj do sada nastupali, iznimno akustična.

- Spoj lijepog, povijesnog ambijenta i vrhunske glazbe u izvedbi studenata četiriju glazbenih akademija ovu je večer učinio posebnom i dodatno obogatio ovogodišnje Varaždinske barokne večeri. Koristim priliku da još jednom čestitam organizatorima na odličnom programu ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, koje Varaždinska županija svesrdno podržava - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Mentor projekta i programa na Muzičkoj akademiji Zagreb bila je red. prof. art. Laura Vadjon, prof. Wladimir Kossjanenko za Split, doc. art. Ivan Šverko za Pulu i umj. suradnik Vice Zirdum za Osijek. Nastupili su osječki studenti Hrvoje Harkanovac, Renato Škarec, Sebastijan Kovačević i Fran Pogrmilović. T.Kvorka
Možda ste propustili...

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike