Osijek
OBILJEŽAVANJE DANA POBJEDE

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća poginulima u obrani domovine
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.

Građani najvećeg slavonskog grada Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježit će u petak polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulima u obrani domovine te sportsko-zabavnim druženjem branitelja.

U povodu obilježavanja Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Slobode u 8,30 sati, dok će u 9 sati u Kapucinskoj crkvi bit služena sveta misa.

U 10 sati na Strelištu Pampas započet će sportsko-rekreativni susreti i druženje hratskih branitelja i građana u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Održat će se natjecanja u šahu, stolnom tenisu, belotu i streljaštvu. Najbolje očekuju prigodne medalje, a za sve je osiguran i zajednički ručak.

U prigodnom zabavnom programu sudjelovat će Hrvatsko obrtničko pjevačko i glazbeno društvo "Zrinski" iz Osijeka, Nevenka Špoljarić i Miroslav Kablarević iz Društva pjesnika Antuna Ivanošića te glazbenik Dubravko Lažeta.H

Možda ste propustili...

NA TISUĆE POSJETITELJA UŽIVALO I POČASTILO SE NA ČEPINSKIM SUNCOKRETIMA

KUD “I. K. Adamović” čuvar je kulture

SUPTROPSKO POVRĆE UDOMAĆILO SE U SLAVONIJI

Zvijezda zelenog četvrtka na tržnicama bio je batat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIZNANJE J. MLADENOVSKOJ TEŠIJI

“Kuću” Makedonke iz Osijeka nagradili u rodnome Skopju

2

IN MEMORIAM VLADIMIRA BARIŠIĆ DRUŠKO (1943. - 2022.)

Doajenka i vizionarka dermatovenerologije

3

PRAZNINA U PARKU KRALJA DRŽISLAVA

Pali domobran odvezen u Zagreb na restauraciju