Regija
OSVJEŽENJE I ZABAVA ZA GOSTE, POSAO ZA SEZONCE

Oba će baranjska bazena do
sredine lipnja biti otvorena
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
BELI MANASTIR/KNEŽEVI VINOGRADI



Ljetne su vrućine počele. Doduše, za vikend su najavljene nešto niže temperature, ali ubrzo zatim nastavlja se razdoblje 30+.



Vrijeme je to kada bi se mnogi htjeli osvježiti u vodi. A pravo mjesto za to oba su baranjska bazenska kompleksa, onaj u Belom Manastiru i "stariji brat" u Kneževim Vinogradima. Glasova ekipa posjetila je jučer belomanastirske Gradske bazene u društvu s gradonačelnikom Tomislavom Robom.

- U tijeku su završne pripreme za početak sezone. Sanirano je gotovo sve što je sanirano trebalo biti, slijedi dio radova u uređenju okoliša, tako da bi, ako vrijeme dopusti, vrata Gradskih bazena trebala biti otvorena oko 9. lipnja. U punjenje bazena krećemo ovih dana. Prvo će na red doći dječji i bazen s atrakcijama, a nakon toga i onaj za plivanje. Posjetitelje će dočekati neki novi sadržaji, sve u svrhu što ugodnijeg boravka. Kupili smo određeni broj novih ležaljki i suncobrana, na pergolama će biti postavljene zasjene, a za najmlađe, uz nova igrala, pripremamo igraonicu u zatvorenom prostoru - kaže Rob, dodajući kako će biti još nekih iznenađenja. Paralelno, proširuje se i prostor za ugostitelje. Već su obavljeni razgovori sa studentima koji će na bazenima biti zaposleni tijekom sezone, tako da se očekuje bar 20-tak novih privremenih radnih mjesta, čemu treba dodati ona u režiji ugostitelja. Važno je naglasiti da će cijene ulaznica biti na razini prošlogodišnjih. Neznatno će, najvjerojatnije, poskupjeti iznajmljivanje ležaljki. Osnovnoškolci s područja grada na bazene će moći besplatno.

Daljnja ulaganja u bazenski kompleks, najavio je Rob, bit će nakon predstojeće sezone. Prošle je godine, podsjeća, Gradske bazene u 63 radna dana posjetilo 50-ak tisuća ljudi, a ove godine, ako to dopuste vremenski uvjeti, očekuje se sličan ili veći posjet, čemu su jamac i brojni sadržaji.

Približno isti broj ljudi posjetio je bazene u Kneževim Vinogradima, u čiju je obnovu, zajedno s ugostiteljskim sadržajima, protekle godine uloženo desetak milijuna kuna.

- Početak kupališne sezone bit će 11. lipnja. Budući da je proteklih godina dosta uloženo u cijeli kompleks, ove sezone ništa znatnije neće biti promijenjeno. Djelomično smo, zbog režijskih troškova, korigirali cijene ulaznica, ali će i nadalje djeca do 15 godina s područja Općine Kneževi Vinogradi imati besplatan ulaz, a tjedan dana našim ćemo mještanima prodavati sezonske ulaznice po povlaštenim cijenama. Od ove godine moći će se kupiti i mjesečna ulaznica - kaže Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi, naglašavajući kako će u sklopu rekreacijskog centra, koji obuhvaća znatno veći prostor od samih bazena, tijekom godine biti brojni zanimljivi događaji. Izdvaja školu tenisa, u koju je ovog trenutka uključeno 40-ak polaznika.

Ivica Getto
Tomislav Rob gradonačelnik Belog Manastira

Predstojeća sezona na Gradskim bazenima bit će odlična prilika za dobru zabavu i ugodan provod. Raduje me i što će na bazenima raditi dvadesetak studenata s područja grada

Desetak milijuna
Govoreći o ulaganjima u RC Bazeni u Kneževim Vinogradima u protekle četiri godine, Kramarić podsjeća na četiri milijuna kuna za obnovu bazenskih školjki, oko 800 tisuća kuna za tobogan, 250.000 kuna za staklenu salu restorana Panon, u čiju je obnovu uloženo 1,5 milijuna kuna. Svemu treba dodati pristupnu cestu do bazena. Sljedeća velika investicija trebala bi biti umjetna trava na pomoćnom igralištu Borca...

Možda ste propustili...

U GRADSKOJ ČETVRTI OLAJNICA

Vukovar dobio BMX park

CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU U POŽEGI

Proširen prostor za rad s dvadesetero djece

Najčitanije iz rubrike