Kultura
NA 9. NATJECANJU FANTAST U BEČEJU

Sjajne Iva i Klara predstavile Glazbenu školu Milka Kelemena
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
Na 9. međunarodnom glazbenom natjecanju Fantast, koje je od 16. do 22. svibnja u hotelu Zlatna obala u Bečeju (Srbija) organizirala Muzička škola "Petar Konjović", nastupile su i dvije učenice slatinske Glazbene škole Milka Kelemena.



U četvrtoj kategoriji tambura za slatinsku školu nastupila je učenica Iva Bartolović. Ona se predstavila glazbenim točkama Arija za Petra belgijskog skladatelja Guya Duijcka u obradi Korane Perlić i Plesom iz opere Faust francuskog skladatelja Charlesa Gounoda u obradi Svetlane Krajne. Svojim izvrsnim nastupom uz klavirsku pratnju nastavnice Sare Mojzeš osvojila je 95 bodova i 1. nagradu, na ponos svoje mentorice Korane Perlić.



U drugoj kategoriji nastupila je Klara Košćak, također učenica Korane Perlić. Ona je izvela Menuet njemačkog skladatelja Georga Philippa Telemanna u obradi Marinka Ergotića i skladbu Mali kauboj Vice Zirduma. Klara je također imala klavirsku pratnju Sare Mojzeš, i s 89 bodova osvojila je drugu nagradu.



- Učenici Glazbene škole Milka Kelemena do sada su sudjelovali na mnogim uglednim glazbenim natjecanjima i postizali su vrlo značajne uspjehe. Iznimno smo ponosni na sve uspjehe, osobito na međunarodnim natjecanjima. Tako smo ponosni i na Ivu i Klaru i njihove mentorice, svaka čast mladim i talentiranim tamburašicama! - poručili su u svojim čestitkama učitelji i ravnatelj škole Antonio Brzica. P.Žarković
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike