Mozaik
MRLEE & IVANESKY IMAJU NOVI SINGL

I Prlja na "Tvoje su
priče Eiffelov toranj"
Objavljeno 19. siječnja, 2022.

Pjesma ‘‘Tvoje su priče Eiffelov toranj‘‘ nastala je u glazbenoj radionici MrLee & Ivanesky, Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević, ali ovog puta u vokalnoj suradnji sa Zoranom Prodanovićem Prljom.

- Ivanka i ja imamo prekrasne glasove i bilo je pitanje trenutka kad ćemo ih sjediniti u nekoj pjesmi. Eto, stigao je i taj trenutak. Meni je ovo jedna od najdražih vokalnih suradnji zbog više razloga. Kao prvo pjesma mi je baš srcu mila, kao drugo cijeli proces nastanka i realizacije je iz sfere "više od igre", a kao treće baš sam sretan što sam dobio priliku podijeliti mikrofon s velikom prijateljicom i umjetnicom, takve trenutke treba cijeniti i biti zahvalan na njima - poručio je Prlja o suradnji.

 

 - Dugo se tražila pjesma koja bi bila stvarni duet s nepretencioznim hrvatskim tematskog zapleta, i evo nas na ovoj priči dvoje ljudi koji umorni od života ipak odluče još jednom pokušati nešto pokrenuti. Naravno, govorimo o strasti življenja i kako je treba tu i tamo ponovno reanimirati. Prljin vokal je predivan, Mrletov doprinos velik, a moja sreća ostvarena! - kaže Ivanka.

Pjesmu je i ovaj put ekranizirao art-direktor Saša Hess. Tekst potpisuje Ivanka, glazbu su radili Ivanka i Mrle, a aranžman i produkciju Mrle koji za pjesmu kaže kako je nastala dok se vozio u liftu prema samom vrhu Eiffelova tornja.

- Zamišljao sam kako pucaju sajle koje vuku lift prema gore, pa se lift u tili čas poput rakete zabija u koru Zemlje i ulazi u njezinu utrobu. Odjednom se otvaraju vrata i ulazimo u svijet čudovišta, gdje i sami postajemo bića od kamena, ali snaga majke Zemlje toliko je jaka da u okaminama eruptivno budi ljubav - kaže Mrle. T.K.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ONAKO KAKO SU IZGLEDALI 70-IH

Na turneji nastupaju u obliku - ABBAtara

2

POSVETILA GA SVOJOJ NAJVEĆOJ ŽIVOTNOJ INSPIRACIJI - KĆERI MINI

Maya Sar izdala singl “Ljubav”

3

DAVID CRONENBERG PREDSTAVIO NOVI FILM U CANNESU

Ovaj se film bavi (i)vječnim
pitanjem tko posjeduje čije tijelo